EXCLUSIV  Mircea Diaconu, paralelă cu evenimentele de la Caracal: M-am cutremurat când am auzit. Nu e treaba Guvernului!

Mircea Diaconu
Descriere foto: Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a criticat, într-un interviu pentru DCNews, sistemul de guvernare din România, făcând o paralelă cu evenimentele de la Caracal.

"Este ceva ce mă supără rău de tot. Fiecare instituţie sau persoană, în România, se bagă în treaba celuilalt. Adică, până la urmă, un guvern administrează, guvernează şi nu face legislaţie, decât în situaţii speciale, de urgenţă, de calamităţi. Legislaţia o face Parlamentul, nu Guvernul. În schimb, toate guvernele pe care le ştiu eu fac numai legislaţie, venind călare peste Parlament, anulând ideea de Parlament, noţiunea, instrumentul ăsta, într-o Constituţie a noastră care determină foarte clar Republica noastră ca fiind una parlamentară. Teoriile astea semiprezidenţiale nu există, este o aiureală. A vrut Băsescu şi continuă Iohannis să întoarcă Constituţia invers şi să o citească de sus în jos, cum vrea fiecare. Este o formă de viol a Constituţiei. Nu violare! Viol! Despre asta este vorba. Şi eu mă aştept de la oricare guvern să meargă apa la robinet, să funcţioneze şcolile, drumurile. Asta e treaba unui guvern, nu să facă legile. Avem legi în România pentru toate subiectele", a declarat Mircea Diaconu pentru DCNews.

Vezi și: Protest 10 august 2019. Mircea Diaconu: M-a marcat. Este cumplit! Îmi pare rău că trebuie să spun asta

"M-am cutremurat când am auzit"

 

"M-am cutremurat când am mai auzit "nu, că imediat dăm ordonanţă de urgenţă, că dacă s-a întâmplat nenorocirea asta de la Caracal...", fiind un fenomen, de altminteri, cu reţelele şi toate porcăriile astea ultra-extinse în România, de mai multă vreme... Dar nu le vede nimeni sau nu le vede prea tare sau prea atent. "Eh, nişte fete" sau ceva de genul acesta, când acolo mor oameni, domnule, sau se schimbă destine. Eh, că "dăm ordonanţa şi nu ştiu ce instituim, pedepse mari...". Nu e treaba Guvernului. Treaba Guvernului era să funcţioneze bine 112, să se ducă poliţia imediat acolo. Asta era treaba Guvernului, nu să dea altă legislaţie. Există legi pentru toate. Existau legi să intre peste aia. Nu s-a făcut nimic", a mai declarat Diaconu.

Vezi și: Cazul Caracal. Cumpanasu, despre rămășițele găsite în pădure: Infirm! Nu există așa ceva!


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25