EXCLUSIV  Mircea Diaconu: E un subiect mare care mă obsedează. Aici este vorba despre o anomalie / video

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a vorbit despre o anomalie tipic românească.

Vorbim despre șofatul iresponsabil. Mircea Diaconu spune că de vină pentru modul în care se conduce în România este educația.

”Pe DN1 țâșnește câte unul din spatele tău, îți dă faruri, cu peste 100 km/h, te depășește, după care pune o frână năprasnică pentru că el are treabă 300 metri mai în față. Despre ce este vorba aici?! Despre o anomalie”, a zis Mircea Diaconu la DC News și DC News TV.

”Putem intra aici într-un subiect mare care mă obsedează: mentalitățile publice. Mentalitățile publice reprezintă un capitol uriaș al deznădejdilor noastre zilnice, disperărilor noastre zilnice. Și nu se tratează cu amenzi. Este un lucru extrem de complicat. Este o formă de educație”, a mai spus Mircea Diaconu.

Actorul consideră că nu este vorba că legile sunt blânde în România cu șoferii care calcă prea tare pedala de accelație și conduc haotic, punând viața tuturor în pericol. El spune că este vorba despre educație.

”Uitați o situație: avem mai multe mașini, una după alta, și nu prea este de depășit. În România, cineva țâșnește din rând și forțează. Dacă te uiți prin Germania, șoferii stau acolo, în coloană, unul după altul. Despre ce este vorba aici? Fix despre mentalități publice. Astea se tratează de acasă și în viața de zi cu zi. Sunt obișnuițe, cutume de comportament deviate și netratate de nimeni”, a mai spus Mircea Diaconu.

”Să vă mai dau un exemplu: atunci când este un drum principal, cu prioritate, și sunt bretele care îl alimentează. La noi este așa: trebuie să te oprești și să aștepți, să aștepți, să aștepți până când vezi un gol mare de tot, că se circulă cu viteză de două ori mai mare decât cea legală. În afară, cel care vine pe bretea, vine accelerat, ca să nu te țină pe loc. Accelerează, tu îl vezi și încetinești. Este vorba de cooperare. Aici îți dai seama cine are un exercițiu de civilizație.  ”, a mai spus Mircea Diaconu la DC News și DC News TV. 


Iată interviul cu Mircea Diaconu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel