Mircea Coșma și fiul său, acuzați de trafic de influență. Seniorul, reținut de DNA

cosma
cosma

DNA - Serviciul Teritorial Ploiești a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de deputatul Vlad Cosma, sub acuzația de trafic de influență. Tatăl său, președintele CJ Prahova, Mircea Coșma, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru trafic de influență, el fiind arestat pentru 24 de ore. 

Biroul de presă al DNA precizează că Mircea Coșma va fi înaintat pe 12 februarie Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au ridicat miercurea trecută, pentru a doua oară, documente de la Consiliul Județean Prahova, într-un dosar care îl vizează și pe omul de afaceri local Răzvan Alexe, cunoscut ca fiind apropiat de familia lui Mircea Coșma.

Redăm integral comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:

COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al unui partid, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență (trei acte materiale), și

urmărirea penală față de suspectul COSMA MIRCEA președintele Consiliului Județean Prahova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență (trei acte materiale).

Din ordonanța de efectuare a urmăririi penale au rezultat indicii rezonabile că inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreună cu altă persoană apropiată, prin acte materiale repetate, a pretins și a primit în perioada 2012 – 2013 de la mai mulți reprezentanți ai unor societăți comerciale –denunțători în cauză - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăți comerciale, pe care, în fapt, aceștia le controlau

Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru) astfel încât societățile respective să obțină, de la instituția publică, lucrări și servicii curente de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă supraevaluate, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând „comisioanele” conform înțelegerilor cu cei doi inculpați.

Inculpatului COSMA VLAD ALEXANDRU i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 alin 2) Cod de procedură penală.

Suspectului COSMA MIRCEA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel