EXCLUSIV  Mircea Coșea, previziuni economice pentru anul 2021. Ce trebuie să ştie românii: "Lucrurile sunt foarte complicate"

Profesorul de economie Mircea Coșea a făcut o serie de previziuni economice pentru anul 2021.

"Eu nu cred că anul 2021 va fi foarte diferit de anul 2020 pentru că nu avem un Guvern providențial care să facă din România altceva decât este ea acum, iar condițiile generale în care trăim noi, și intern și internațional, nu permit o schimbare esențială a condițiilor economice din România. Guvernul care este și eu nu îl condamn ab initio, aștept să văd ce poate să facă, cred că sunt oameni care vor să facă bine și până la proba contrară nu am niciun fel de motiv ca să îi critic, cred că are intenții bune dar lucrurile sunt foarte complicate.

Plecăm de la o economie care nu merge, care este blocată. O economie care are o legătură cu exteriorul atât de puternică încât depinde periculos de ceea ce se întâmplă pe plan mondial. Totuși un lucru bun s-a întâmplat zilele acestea a fost semnat acordul post-Brexit care duce la deblocarea schimburilor comerciale", a spus reputatul profesor.

Influenţa sosirii vaccinurilor anti Covid-19

Sosirea vaccinurilor în țară este un pas important pentru toată lumea iar acest lucru va da încredere. "Ceea ce am observat este faptul că mediul privat s-a adaptat mult mai bine la situația pandemică, iar dacă statul nu vine cu modificări fiscale care să-i dea peste cap, va contribui la un oarecare echilibru în economie. Trebuie să continuie debirocratizarea care ține pe loc multe lucruri", a mai spus Mircea Coșea.

"Agricultura trebuie să nu mai depindă atât de mult de mediu. Trebuie să facem investiții în sistemele de irigații. Programul ministrului Ghinea, O țară ca afară, cred că va contribui la atragerea de fonduri europene, care coroborat cu debirocratizarea va schimba în bine lucrurile. În concluzie nu cred că va fi un an cu mult diferit de 2020, pentru că România depinde periculos de mult de ceea ce se întâmplă pe plan mondial", a concluzionat Mircea Coșea.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel