Mircea Băsescu, plângere la CEDO

Mircea Băsescu  a ales să facă plângere la CEDO faţă de condiţiile grele pe care le îndură în închisoare după ce Tribunalul Constanța a decis să admită solicitarea DNA, care cerea ca Mircea Băsescu să rămână în spatele gratiilor.

"Sentința Tribunalului Constanța nu are nicio legetură cu justiția, nu considerăm că are acoperire legală. Vom formula o a doua plângere la CEDO, vom formula și o sesizare către CSM, să vedem în ce măsură judecătorul a respectat toate dispozițiile legale.

Chestiunea eliberării condiționate în țara noastră este foarte discutabilă, politica penală a statului nu este luată în considerare de judecătorii care resping solicitările de eliberare condiționată, în condițiile în care toate, absolut toate dispozițiile legale au fost respectate, au fost îndeplinite toate condițiile obiective prevăzute de lege pentru ca inculpatul să fie pus în libertate.

[citeste si]

Am arătat situația domnului Mircea Băsescu care are problemele de sănătate și căruia nu i se acordă îngrijirile medicale în penitenciar și este nevoit să-și cumpere singur medicamentele pentru inimă în condițiile în care penitenciarul nu îi poate pune la dispoziție medicamentele prescrise de medic", a declarat Nelu Tașcă, avocatul lui Mircea Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel