Mircea Badea, singurul mesaj după clipul tragediei de la Colectiv: M-am săturat! E ultima dată când vorbesc

Florin Răvdan / 24 oct 2019 / 23:47 Salveaza PDF Comentarii

Mircea Badea a anunţat că are un singur mesaj după apariţia clipului intervenţiei în cazul tragediei de la clubul Colectiv. Acesta l-a acuzat voalat pe Vlad Voiculescu de ipocrizie. 

"În legătură cu imaginile astea, e foarte uşor, dar este monstruos, să stai acum pe un scaun liniştit şi să spui, iată, aia nu a fost bine, aia nu e în regulă, aia nu se întâmplă, iată de ce aia, când trebuia altceva. Nicăieri pe planetă, şi asta se vede din lucruri care s-au întâmplat, nu există proceduri pentru astfel de monstruzităţi. Ele nu sunt lucruri banale, ci ieşite din comun. Când se spune că sunt răniţi la un club, Colectiv, tu ca salvator te gândeşti că s-a lovit cineva la cap. Când ajungi acolo şi vezi monstruozitatea, te şochezi, oricine ai fi. Cred că este uşor comparabil cu prima dată când mergi pe front în linia ta şi vezi lucruri pe lângă tine. E foarte uşor şi exagerat de ticălos să stai la patru ani distanţă pe un scaun şi să vorbeşti despre proceduri", a spus Mircea Badea. 

Vlad Voiculescu a vorbit despre lipsa procedurilor în cadrul unei emisiuni de la Digi 24, analizând intervenţia autorităţilor de la clubul Colectiv. 

Lipsa procedurilor, normală în situaţii de criză

 

"Eu am vorbit multe la vremea respectivă. Regula e să resuscitezi cetăţeanul acolo unde e. Că până la proceduri, s-ar putea să nu mai ai nevoie. Apoi, infecţiile. Eu am prezentat atunci nişte studii ştiinţifice, făcute de oameni care se pricep. Nu există intubare la marii arşi fără infecţii. Nici mîcar UNA bucată intubare fără infecţie. O spun studiile! Este oribil, absolut oribil că unii speculează acum ce s-a întâmplat. Sigur, intervenţia a fost foarte departe de ideal. Dar în general intervenţiile în aceste cazuri sunt departe de ideal. Dar am văzut în imaginile alea că Oprea era acolo, nu contează ca ce, venise. Plecase de la el din sufragerie şi s-a dus acolo. Ca el mai erau şi alţii! Că au contribuit, că nu, nu contează, erau acolo. Să stai la patru să se suie voturile pe tine, mi se pare mizerabil. M-am săturat de toţi cei care se caţără pe cadavre. E foarte uşor să stai comod, fără presiune, să nu te confrunţi cu un şoc emoţional, să o arzi pe principiul 'aşa trebuia'", a mai declarat Mircea Badea. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27