Mircea Badea, reacție după ce fermierii au strigat la protest: „Duceți-vă de aici pentru că nu avem nevoie de politică”

Facebook Mircea Badea
Facebook Mircea Badea

Mircea Badea a reacționat după ce fermierii i-au gonit pe George Simion și Diana Șoșoacă de la protest, spunând: „Duceți-vă de aici pentru că nu avem nevoie de politică!”

Mircea Badea a spus că poate să îți placă sau nu de un politician, dar nu poți să spui că nu ai nevoie de politică pentru că, într-o democrație, politica este importantă. Nu suntem în Rusia să dicteze Vladimir Putin. Într-o democrație, totul este politică.

„Protestatarii au spus: „du-te de aici pentru că nu avem nevoie de politică”. Absolut că aveți nevoie de politică. Am înțeles că nu le place de George Simion, dar nu este vorba de a-ți plăcea sau nu un anumit om politic. Nu poți să spui că nu ai nevoie de politică. Sigur că ai nevoie de politică. Altfel cum li se rezolvă problemele? Dacă vor să protesteze la Guvern, la Guvern sunt niște politicieni... care fac politică. În societățile democratice, orice se rezolvă cu politică. Totul este politică într-o societate democratică. Poate în Rusia nu este nevoie de politică pentru că acolo este un tătuc, este dictatorul și nu se face politică, se îndeplinește doar ce vrea dictatorul, dar într-o societate democratică, evident că este nevoie de politică”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

„Unii spun că protestul este politic. De când un protest este valabil dacă este apolitic și nu este valabil dacă este politic? Protestatarii evident că nu erau ai lui Simion sau ai lui Șoșoacă, adică nu erau votanții lor sau în partidul său. Dar și dacă erau, era mai puțin valabil protestul? Un cetățean care are o doleanță, acea doleanță este legitimă doar dacă nu are o opțiune politică foarte clară? Altfel nu mai este valabilă? De unde și până unde?

Nu mă mai miră când spun unii că protestul este politic. Păi și gata... l-am anulat? Cum adică? Dacă ai o opțiune politică nu mai ești cetățean? Nu mai ești om? Oricum... protestul fermierilor s-a transformat în subiectul huiduielii la adresa lui Simion și Șoșoacă. Nu mai este despre Guvern care, mă rog, nu a administrat corect o situație pe care eu nu am înțeles-o... dar mi-aș dori să o înțeleg și care a făcut ca oamenii aceștia să bată drumul de la casele lor, pe frigul acesta, pentru a intra în București”, a mai spus Mircea Badea.

Senatorul Diana Şoşoacă a ajuns, joi seară, la Chiajna, unde se află fermierii şi transportatorii care vor să ajungă la Bucureşti pentru a protesta. Aceasta a încercat să îi convingă pe reprezentanţii forţelor de ordine să permită protestatarilor să-şi continue drumul către Bucureşti. Şi preşedintele AUR, George Simion, s-a aflat la Chiajna, unde a discutat cu fermierii şi transportatorii aflaţi acolo.

Liderul AUR a susţinut că forţele de ordine au comis un abuz prin blocarea transportatorilor în Chiajna, precizând că este dreptul oamenilor de a protesta.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, prezent şi el la Chiajna, i-a îndemnat pe aceştia să alcătuiască o delegaţie pentru a dezbate soluţii la problemele lor. Hopincă a subliniat că dreptul de a protesta este garantat de Constituţie şi a făcut apel la manifestanţi să depună o solicitare de autorizare a acţiunii lor la Primăria Capitalei.

Protestatarii au încercat să ajungă la Bucureşti cu maşini agricole şi de transport, fiind opriţi de Poliţie la Chiajna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel