Mircea Badea, mesaj tulburător: Viața e dură. Îi promit că n-o sa mor de tot

Mircea Badea a primit un mesaj impresionant din partea unui telespectator care îi urmărește emisiunea "În gura presei" de foarte mult timp.

"Il cheama Filipescu Bogdan, nu-l cunosc si ii multumesc pentru ca incercat sa ma resusciteze. Sunt ca un zombie talamb care orbecaie fara tinta. Mesajul lui m-a umanizat. Un pic, pentru ca viata e dura si complexa. Ii promit ca n-o sa mor de tot si ca voi ramane viu in doze si zone posibile. Pe aici e drumul, pe aici o luam!", a scris realizatorul emisiunii "În gura presei" pe blogul său referitor la mesajul pe care un tânăr i l-a trimis.

Iată mesajul care l-a impresionat pe Mircea Badea:

Eu nu am crezut niciodata ca emisiunea "In Gura Presei" este un pamflet. Eu nu am crezut niciodata ca emisiunea lui Badea este o emisiune de divertisment. Cand facea Mircea emisiuni la Antena 1, eu aveam 7-10 ani, ma uitam la desene animate. Cand era la Noaptea Tarziu, eu aveam 10-12 ani, si in mare parte trecusem pe carti si iesiri cu alti copii. Eu m-am uitat la Badea din 2006. La 15 ani, am vazut un Mircea logic, sfios, si plin de speranta care milita pentru o societate dreapta. O mare parte a vietii mele am investit-o intr-o educatie solida in democratie, lege si statalitate doar pentru ca vream sa imi demonstrez ca Badea judeca corect.

Pana in ziua curenta, de aceea ii urmaresc emisiunile cat pot de des. In haosul oribil al vietii, in zecile de mii de imbecilitati si cretinisme pe care le aud zilnic, aceasta emisiune era repausul meu mental.

Inteleg foarte bine demersul sau. Inteleg foarte bine stresul la care este supus, faptul ca el isi risca familia pentru noi toti, cetatenii Romaniei, atunci cand reclama abuzuri si remarca incalcari flagrante ale legilor constitutionale dar si internationale. Si ce primeste pentru toate astea? Mai nimic. Oricum, nimic ce nu poate fi obtinut facand emisiuni precum Capatos sau Dan Negru. Deci inteleg de ce face aceasta schimbare. Nu pot sa fiu ipocrit, mie nu imi este neaparat ca o sa-mi pocneasca o vena in cap si o sa crap, mie imi este frica, recunosc asta. Am fost la proteste, m-am luat in gura cu multi de-alungul timpului, mi-am primit injuraturi dese si chiar amenintari cu bataia. Dar sa trec prin ce a trecut Rarinca sau chiar si ce a trecut Avramuta, nu stiu daca as putea fara sa devin apoi bestie, ci nu om.

Pentru cei care au memorie buna, o sa-si aduca aminte ca a facut acelasi tip de juramant dupa reactia inexistenta a celor 7.4 milioane in august 2012. A avut o saptamana in care nu a mai tratat nici o tema importanta. Dupa acea saptamana, nu m-am mai uitat la emisiunea lui timp de o luna. 

Eu nu imi doresc sa se schimbe emisiunea, si este pentru un motiv foarte egoist, asa cum am explicat mai sus. Sper ca emisiunea se va schimba, si astfel Mircea o sa mearga mai departe, si poate o sa reusesc si eu sa ma resemnez si sa merg mai departe. E foarte greu, pentru mine a insemnat foarte mult aceasta lupta. Tipul acesta de cauza, modul in care Mircea s-a zbatut pentru adevar, face diferenta dintre un hobby si o pasiune, face diferenta dintre interes si dedicare. Chiar daca la sfarsitul zilei, o sa ma trezesc ca sunt obligat sa traiesc intr-un stat fascist sau sa plec, tot ma bucur ca l-am urmarit acesti ani si am castigat aceasta perspectiva a vietii si o sa o caut in statul unde multi gandesc la fel ca mine. De aceea, ii multumesc inca o data lui Mircea pentru tot ce a facut in timpul acestor ani, si daca o sa gasesc vreo cale prin care il pot rasplati, am sa o fac. Întreaga postare poate fi citită AICI.

VEZI ȘI: Ovidiu Marincea, pe patul de spital. Mesajul lui Rareș Bogdan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel