Mircea Badea, ipoteză despre vizita lui Klaus Iohannis în SUA. ”E ceva mai mult de atât!”

Mircea Badea lansează, în emisiunea ”În Gura Presei”, un scenariu despre vizita lui Klaus Iohannis în SUA. 

Mircea Badea a citit un titlu din Washington Post din 29 mai 2019: ”U.S. pushes hard for a ban on Huawei in Europe, but the firm's 5G prices are nearly irresistible”. ”Deci US încearcă să interzică” subliniază Mircea Badea cu privire la demersului Statelor Unite în Europa de a interzice gigantul Huawei. 

Mircea Badea a citit și contextul din țara noastră: ”România, hub regional Huawei 5G. România e hub regional, unde încearcă Statele unite să ban - n.r, interzică. România e de bază la faza asta cu 5G prin regiune și în relație cu Huawei”. 

”Intrăm pe site-ul ANCOM: 7.06.2019 - Au fost stabilite condițiile și procedura pentru licitația 5G. (...) În luna decembrie a acestui an, licențele de utilizare a frecvențelor radio vor fi acordate câștigătorilor, ceea ce va face ca operatorii să poată folosi o parte a spectrului câştigat începând cu data de 1 ianuarie 2020” a continuat Mircea Badea. 

”E ceva mai mult de atât”

”Hai să ne uităm azi pe ziare.com - n.r. luni: Trump aruncă umbră de îndoială asupra viitorului relației dintre Huawei și furnizorii americani. A declarat că SUA nu vrea să facă afaceri cu producătorul chinez Huawei. Credeți că după mâine - n.r. marți - când se duce Werner la Trump va mai rămâne valabil anunțul de pe site-ul ANCOM? Hai să vedem. Ideea care este, înțeleg că Huawei furnizează 5G și e cam greu să-i ocolești, dar cred că e ceva mai mult de atât, cred că la tehnologia asta e un pic mai complicat cu interceptarea, atunci, băi, tăticule, ce facem noi aici, adică, de-a ce ne jucăm noi aici, ia, băgați-vă mințile în cap, că e bine și cu 4G. Poate e o interpretare de-a mea, dar am văzut că se mișcă lucrurile în direcția asta” a mai spus Mircea Badea. 

Realizatorul de la Antena 3 a mai întrebat: ”Credeți că Trump își pierde o secundă din viața lui ca să facă o poză?”

În plus, pe lângă cele amintite de Mircea Badea, în 13 august, președintele Klaus Iohannis, într-o discuție informală cu presa, a făcut o declarație surprinzătoare despre Huawei, prima declarație despre Huawei venită de la nivelul președinției, în condițiile în care în România nu există sau nu exista această discuție despre Huawei. 

Președintele a afirmat că vrea să discute despre Huawei în CSAT! 

Klaus Iohannis a declarat, într-o discuţie informală cu presa, că ar trebui să discute în CSAT despre permiterea accesului companiei chineze Huawei la licitaţia pentru frecvenţele care vor fi utilizate în reţelele de tip 5G, potrivit Mediafax. 

"La noi încă nu sunt suficient de îngrijoraţi unii de la noi privind Huawei şi 5G", a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel