Mircea Badea îi dă replica lui Udrea în controversa cu Untold: E foarte periculos ce face

Mircea Badea a vorbit despre comentariul făcut de Cornel Udrea referitor la tinerii care au fost criticați pentru că au mers la Untold.

Cornel Udrea, membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru de onoare al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Ligii Scriitorilor Români, i-a criticat pe cei care spun „pe vremea noastră era altfel”.

„Nu pot să vă înțeleg, dragii mei sexagenari și de peste 60! De unde atîta fiere, atîta exclusivism chiar ură, împotriva a sute de mii de tineri, ai noștri, din lume, fiindcă participă la UNTOLD? Îi faceți în fel și chip, chit că printre ei sunt și nepoții voștri, nu vreți să vedeți partea luminoasă a acestui important eveniment cultural! Nimic nu e bine, nimic nu se învîrte cum ar trebui!", a spus Cornel Udrea.

Mircea Badea a comentat acest articol spunând că festivalul Untold nu este în niciun fel legat de cultură, prin urmare nu poate fi numit „eveniment cultural". 

„Stop, stop! După părerea mea este mult mai periculos modelul ăsta, presupunând că ce face domnul Gheboasă este periculos, că așa am înțeles, eu repet, n-am nicio străbatere.

Mult mai periculos este se pare ce face acest domn Udrea de la Cluj spunând că Untold ăsta este un important eveniment cultural. Nu! Important o fi, eveniment este fără doar și poate, cultural nu.

Faptul că acest domn Udrea, din multe comitete și comisii culturale, ne spune că Untold are legătură cu cultura, după părerea mea, asta este periculos pentru că, încărcat de  DC News cu această autoritatea intelectuală, a scris cărți, teatru poezie, e și dramaturg, e și umorist, (...), faptul că un domn cu atâta pedigri substanțial intelectual cultural zice că alarmele de apartament și trapul înseamnă cultură, ne legitimează.

Nu! Nu e cultură! Eveniment e, important pentru sute de mii de tineri, evident, e. Cultură nu e deloc. Nu o spun ca și o treabă negativă. Cele mai multe lucruri pe planeta Pământ, nu sunt culturale.  E în regulă, nu trebuie să fie culturale. Ce e la festivalul ăsta, din ce am văzut și eu, e divertisment. Poate să-ți placă, poate să nu-ți placă.

Poți să rezonezi, poți să fii înnebunit, poți să fii fan, poți să fii cum vrei. Divertismentul e legitim la om, e în regulă, fiecare rezonează cu o anumită formă de divertisment. Pentru mine, clar, nu asta e formă de divertisment pe care aș priza-o că nu e genul meu. Nu a fost nici când eram tânăr.

Dar cultură nu e. E o mare diferența între divertisment și cultură. N-aș vrea acum să fac o dizertație.

Cultură nu e. Foarte periculos, după părerea mea, este acreditarea acestei idei false că Untold este cultură. Nu e cultură, e altceva. E încadrat foarte greșit, e fraudulos încadrat și încadrarea mi se pare periculoasă având în vedere legitimarea pe care i-o face DC News, din punct de vedere intelectual și cultural acestui domn intelectual.

Nu-l contest, poate e un intelectual veritabil.", a spus Mircea Badea la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel