Mircea Badea, despre una din formele de boicot împotriva Austriei aleasă de români: Primitivism

În ultimele zile, au avut loc mai multe proteste la benzinăriile austrice din România.

Mai mulți oameni au blocat câteva benzinării austriece. Acesta a fost modul lor de a protesta față de faptul că România nu a fost primită în Spațiul Schengen. Mircea Badea a comentat acest subiect spunând că nu este o idee bună de boicot să blochezi benzinăriile. Un motiv ar fi că acolo lucrează români. Nu îl vei găsi, în benzinăria pe care o blochezi, pe Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Tot românii vor avea de suferit în urma deciziei tale de a face o astfel de mișcare.

Una este să decizi ce faci cu banii tăi și să nu mai cumperi de la benzinăria Mol, să nu mai ai cont la Raiffeisen Bank sau la BCR, să nu mai bei Red Bull și să te orientezi către alte entități care nu sunt austriece, dar altceva este să blochezi activitatea unor locuri în care lucrează români.

Reacția lui Mircea Badea

„Să blochezi benzinării... mi se pare de un primitivism cretinoid. Nu am cum să-l caracterizez altfel. A... dacă ești cetățean al României și ai ceva cu austriecii, nu mai cumperi de la firmele lor, pentru că da, faci ce vrei cu banii tăi. Acest lucru pot să-l înțeleg. Este un lucru legitim. Dar să te aștepți tu că se răstoarnă Austria pentru că nu mai dai tu bani la entitățile lor... este într-o altă zonă.

Dar să blochezi benzinăriile... Până la urmă, într-o benzinărie este o doamnă la casă, care este româncă, apoi mai este domnul care te mai ajută la pompă, care și el este român, și cam atât. Nu este acolo cancelarul Austriei. Nu îi faci nimic lui. Eventual doar îi sperii pe românii care lucrează la benzinărie. Este ca atunci când se duceau unii să achite la bancă cu punga de monede. Ce făceau, de fapt? Doar o terorizau și o umileau pe doamna de la casă, care era româncă. Nu îi afecta deloc decizia ta pe președintele sau pe acționarii băncii sau pe alți șmecheri de acolo. Pe ei îi durea în cot că veneai tu cu punga de monede”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: România - Schengen. Premiul pus la bătaie de Raiffeisen. Banca face totul pentru a nu-și pierde clienții după ce s-a anunțat boicot

Mircea Badea are și el un boicot inedit împotriva Austriei. A spus că renunţă la băutura pe care o consumă de peste 25 de ani, adică Red Bull.

„Eu chiar sunt capabil să boicotez şi sunt capabil de efort îndelungat. Dacă îmi propun, pot să fiu rău. Şi poate mă las de energizantele lui peşte. Şi aşa nu mă mai energizează, beau o găleată şi mă culc. Îţi dai seama câţi bani le-am dat? 

Auzi, ştii ce? Mă las de energizantele lu' peşte şi gata. Sigur!", a spus Mircea Badea la emisiunea „În Gura Presei”, de la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel