Mircea Badea demontează un fake news despre bitcoin: E o minciună!

Foto ilustrativ / Imagine de MichaelWuensch de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de MichaelWuensch de la Pixabay

Mircea Badea a comentat la „În gura presei” știrea că o universitate din Sibiu va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală, spunând că, de fapt, e vorba de un fake-news. 

 

Realizatorul TV Mircea Badea susține că „a fost invocat” pe Internet pe temă de criptomonede așa că, miercuri seară, a comentat cea mai nouă știre din această zonă. 

„Am fost invocat pe Internet, zici că sunt un spirit, pe temă de cripto. E haioasă faza! Nu am fost nominalizat, adică direct pe nume. Zice *Unii la televizor, care știu ei sigur că nu se poate plăti nimic cu cripto.* Da, sigur nu se poate plăti nimeni cu cripto. E o prostie. O minciună, în primul rând, că se poate plăti.  Eu m-am simțit, m-am identificat. N-o să spun nici eu cine mă invocă. 

În spațiul românesc, *harneala* asta cu cripto e o treabă progresistă. Au pus botul foarte mulți care spun că nu sunt progresiști, ci dimpotrivă, dar au și interese financiare în asta. Văzusem și-n alte locuri că *Uite, exemple concrete unde se poate plăti cu criptomonede.*”, a declarat Mircea Badea la Antena3. 

În continuare, realizatorul TV a explicat faptul că „ni se dădeau exemple, unul dintre ele din România, la o universitate din Sibiu. Cică se poate plăti taxa de admitere în criptomonede.” Este vorba despre Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) care, așa cum arată știrea cu pricina, va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală.

„E o minciună, e fake-news.”, a spus Mircea Badea. 

Mircea Badea: E o platformă care face conversia în lei. Tu, de fapt, plătești în lei 

„Finanțistul care mă invocă pe mine zice că *În SUA se poate plăti la Walmart cu nu știu ce cripto făcută de unii din România.* Nu e adevărat! La Walmart plătești în dolari americani, tu n-ai plătit în cripto. Era platforma de conversie... Walmart tot dolari a încasat!”, a afirmat el. 

Mircea Badea a mai declarat apoi, privind ULBS: „Când o să auziți cum se plătește cu cripto oriunde, să știți că e o minciună. În general, în 99,99% din cazuri, este o minciună. De fapt, la universitatea din Sibiu se plătește în lei. Ei n-au un cont de cripto unde tu, dacă ai cripto, plătești cu cripto. Universitatea încasează taxa în lei. Tu dacă ai cripto, accesezi o platformă care face conversia în lei. Tu, de fapt, plătești în lei. Universitatea încasează în lei, nu în cripto.”

În încheiere, Mircea Badea a amintit de faptul că Elon Musk „trebuie să țină steagul sus” cu criptomonedele. 

„Ar însemna ca ăla care încasează să aibă portofel de cripto și să încaseze chiar cripto. Asta e ce încearcă la disperare Elon Musk, care a cumpărat bitcoin din banii acționarilor. Trebuie să țină steagul sus! El zice că va încasa bitcoin, nu dolari. Chiar vreau să văd câți o să cumpere Tesla pe bitcoin.”, a precizat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel