Mircea Badea, decizie radicală: În emisiunea mea, nu îi voi mai pronunța numele. Nu mă mai interesează ce spune

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Badea a luat o decizie radicală.

A spus că nu va mai citi, în emisiunea sa, ce spune Volodimir Zelenski. De ce? Pentru modul în care se pare că Ucraina se poartă cu unii preoți români, a spus Mircea Badea.

Mărturii tulburătoare au ieșit la iveală recent cu privire la coșmarul pe care se pare că îl trăiesc preoții și călugării români de la anumite biserici și mănăstiri din Ucraina.

Preotul Mihail Jar, stareţul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța (Ucraina), a spus la Antena 3 CNN că mănăstirile din zonă au fost vizate de controale violente ale serviciilor de securitate ucrainene.

„Pe persoană fizică, voi lua următoarea hotărâre, indiferent cum va fi interpretată de tefelei și corpărăței. Eu nu vreau să mai citesc ce spune Zelenski. Îl banez complet pe Zelenski din relatările mele. Dacă sunt întrebat despre el, răspund, dar pe mine nu mă mai interesează deloc. Fac acest lucru nu doar după ce am văzut cum se poartă Ucraina cu minoritatea română, ci și după ce am văzut cum se comportă administrația Zelenski cu preoții români. Românii din Ucraina nu sunt diaspora. Diaspora este atunci când te naști în România, dar alegi să culegi sparanghel în Germania. Românii din Ucraina nu reprezintă diaspora. Ei nu au plecat din România pentru a munci în Ucraina. Ei trăiau în România și trăiesc în continuare exact pe același teritoriu, doar că acel teritoriu nu mai este România, ci Ucraina”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

„Este incalificabil ce face administrația Volodimir Zelenski în legătură cu bisericile unde sunt preoți ortodocși români. Eu nu sunt un tip bisericos, nu mă duc la biserică. Războiul este una, Volodimir Zelenski este alta. Nu le văd foarte legate. Pot să disociez complet subiectul războiului de persoana lui Volodimir Zelenski. Nu voi mai citi în emisiune niciodată ce va mai zice Volodimir Zelenski de acum încolo”, a mai zis Mircea Badea la emisiunea „În gura presei”.

VEZI ȘI: Apel către preoții și enoriașii români din Ucraina să treacă în jurisdicția canonică a Bisericii Ortodoxe Române - https://www.dcnews.ro/apel-catre-preotii-si-enoriasii-romani-din-ucraina-sa-treaca-in-jurisdictia-canonica-a-bisericii-ortodoxe-romane_902677.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel