Mircea Badea a găsit un articol rasist în ziare.com. Poate sesiza CNCD?

Mircea Badea a găsit un articol rasist pe baza căruia a comentat în propria emisiune.

"Hai să citim un articol din ziare.com. E vorba despre un domn din Alba Iulia pe care reputatul site ziare.com în denumește interlop și care ar fi făcut o petrecere  fără să respecte regulile pandemiei, luptei anti-COVID-19.

Deci, atenție, zice asa: Petrecere mare la ziua lui Pricu, cel mai cunoscut interlop din Alba Iulia. Ce amenzi a dat Polița.

Deci vedeți, ziare.com discerne, decantează între interlopi și pe baza acestui criteriu, al  notorietății. Deci acest domn, Pricu, este prezentat ca fiind cel mai cunoscut interlop. Probabil, că așa se înțelege, sunt mai mulți interlopi, dar dânsul e cel mai cunoscut. Atenție, că articolul e dumnezeiesc și ajungem la partea cu rasismul... ajungem și chiar aș vrea să-și ceară scuze ziare.com!", a spus Mircea Badea, la Antena 3.

"Cu asta putem trăi, dar, bă, fără respectarea măsurilor sanitare"

""(...) Interlopul Raul Rus, zis Pricu, si-a sărbătorit cu mare fast ziua de naștere. La eveniment au fost invitați mai multi cunoscuți ai acestuia, foști și actuali membri ai lumii interlope". Totuși, asta mi se pare foarte tare, "foști și actuali membri ai lumii interlope". Adică au fost unii care la un moment dat au fost interlopi dar s-au lăsat?! Eu acum nu-i pun întrebări domnului Pricu, ci ziare.com. Ce înseamnă un fost interlop? Această departajare între foști și actuali interlopi este una care trebuie aprofundată un pic.

Observați că în România, presa care vorbește de activități infracționale, cea mai mare problemă când vine vorba despre interlopi este nerespectarea măsurilor de protecție sanitară? Deci nu activitatea infracțională care-i face pe interlopi să fie interlopi... nu asta e problema până la urmă, cu asta putem trăi, dar, bă, fără respectarea măsurilor sanitare. Adică bă, până aici!", a mai spus el.

"Ziare.com să-și ceară scuze"

"Acum ajungem la aspectul rasist, că de aici pornisem. "De asemenea, erau cunoscuți pentru faptul ca solicitau cu forța taxa de protecție. Inamicii principali erau o alta grupare, formata în special din persoane de etnie roma" - ce relevanță are această exprimare? Atenție! Zice: inamicii principali erau o altă grupare formată din persoane de etnie romă. Deci le-au identificat pe acele persoane prin etnie! Mie mi se pare rasism! Ce mă interesează pe mine ce etnie aveau? Nu găsești nicio altă dată de identificare pentru inamicii principali ai domnului Pricu? Ceva, altceva... dacă-i identifici prin etnie, ești rasist! 

Ziare.com ar trebui să-și ceară scuze public! Ăsta chiar mi se pare rasism! Fraza asta este un exemplu de rasism! Eu v-am atras atenția asupra acestui derapaj din spațiul public al ziare.com, altfel, dacă regulile ar fi respectate, restul mai putem trece cu vederea și nu ne interesează", a mai spus Mircea Badea.

Totul a plecat de la petrecerea organizata de un interlop din Alba Iulia care s-a lăsat cu amenzi pentru el, câțiva participanți și pentru administratorul localului unde a avut loc evenimentul, potrivit ziare.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel