Mircea Badea a cunoscut-o pe Ileana Vulpescu: Pierdere pentru întreaga omenire

Mircea Badea a cunoscut-o pe scriitoarea Ileana Vulpescu.

Scriitoarea Ileana Vulpescu s-a stins din viață, miercuri, la vârsta de 89 de ani.

„Ne despărțim de o mare personalitate, o personalitate uriașă pentru cei care înțeleg cine a fost Ileana Vulpescu”, a spus Mihai Gâdea, miercuri seară, la Antena 3. 

„Mi-o amintesc cu foarte mult umor, ca orice intelectual uriaș. Vorbim nu doar despre o familie de scriitori, vorbim despre o familie de savanți. Soții Vulpescu au fost niște savanți și, ca orice spirite elevate, aveau și foarte mult umor”, a zis Mircea Badea.

„Ai spus mai devreme că e important pentru cei care știu cine este Ileana Vulpescu. Eu cred că este la fel de important și pentru cei care nu au auzit niciodată de Ileana Vulpescu”, a continuat Mircea Badea. „De ce spun asta? Când pleacă din această lume un mare intelectual, este o pierdere pentru întreaga omenire, fie că omenirea respectivă a auzit sau nu. (...) Nu există foarte mulți intelectuali în adevăratul sens al cuvântului, aici vorbim despre o familie de savanți. Existența lor pe această planetă e importantă pentru că ei ridică un pic propria noastră condiție”, a mai zis acesta. 

„Din fericire pentru mine, am avut prilejiul de a cunoaște intelectuali. (...) Am văzut mulți oameni cu adevărat deosebiți din punct de vedere spiritual și intelectual și îmi dau seama că, atunci când pleacă unul dintre ei, a dispărut un univers. (...) Cu adevărat, noi suntem mai săraci în acest moment...”, a mai spus Mircea Badea. 

 

Naty Badea, mesaj emoționant

„O doamnă de o eleganță firească și limpede cum rar am întâlnit, un spirit puternic, dar atât de fragil. Doamna Ileana Vulpescu a plecat spre lumină...

Mă simt onorată și foarte norocoasă că am avut șansa să o cunosc și că mi-a permis accesul în lumea Domniei Sale. Întâlnirile cu dânsa sunt și vor rămâne pentru mine adevărate picături de rouă și de stupoare inedită. Dumnezeu să o odihnească!”, a scris, miercuri seară, Naty Badea pe contul de Facebook. 

Ileana Vulpescu, născută în 1932, în București, a devenit membră a Uniunii Scriitorilor din România în 1972. Cel mai cunoscut roman al său este „Arta conversației”.

A colaborat la redactarea lucrărilor Dicționarul limbii române și Dicționarul explicativ al limbii române (1959-1975). A scris proză și teatru și a tradus din literaturile engleză, franceză și spaniolă.

VEZI ȘI: Ileana Vulpescu a murit. H.D. Hartmann: Pierderea sa, una din loviturile care anunţă sfârşitul epocii unei mari generaţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel