S-a descoperit vaccinul universal împotriva cancerului

cancer
cancer

O moleculă prezentă în 90 % dintre toate tipurile de cancer poate fi identificată și anihilată de un vaccin universal creat de cercetători israelieni, care declanșează un răspuns imunitar al organismelor pacienților, scrie telegraph.co.uk.

Compania Vaxil Biotheraputics şi cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv spun că vaccinul va putea fi folosit pentru combaterea tumorilor de dimensiuni reduse, dacă acestea sunt identificate din timp, dar şi pentru prevenirea reapariţiei şi răspândirii bolii în rândul pacienţilor care au urmat alte tratamente pentru combaterea cancerului.

Oamenii de ştiinţă care au creat vaccinul speră acum să primească toate aprobările pentru a desfăşura teste pe scară largă.

Celulele canceroase eludează de obicei sistemele imunitare ale pacienţilor pentru că nu sunt catalogate de organismul uman drept ameninţări. Oamenii ce ştiinţă israeliani au descoperit însă că o moleculă numită MUC1, care se găseşte în cantităţi semnificative pe suprafaţa celulelor canceroase, poate fi folosită pentru a ajuta sistemul imunitar să detecteze tumorile.

"Vaccinul ImMucin a determinat un răspuns imunitar puternic în toţi pacienţii, după doar 2-4 doze din maximul de 12 doze. În cazul câtorva pacienţi, unele semne preliminare de eficienţă clinică au fost observate", au declarat reprezentanţii Vaxil Biotherapeutics, citați de Realitatea.net.

Într-un test desfăşurat la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, vaccinul le-a fost administrat la zece pacienţi care sufereau de o formă de cancer de sânge. Toţi cei şapte căpătat o imunitate crescută faţă de celulele canceroase după ce le-a fost administrat vaccinul, iar trei dintre ei au scăpat de boală complet.

Cercetătorii speră ca vaccinul miraculos să ajungă pe piață în următorii șase ani, dacă și următoarele teste vor fi încununate de succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel