Minsk, peste 200 de persoane au fost reținute. Lukashenko reacționează cu un contraprotest al pensionarilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În timpul protestului de ieri, 18 octombrie, peste 200 de persoane au fost reținute în capitala Belarusului, Minsk. Astăzi, Lukashenko organizează un protest cu pensionari

Cel puţin 200 de oameni au fost reţinuţi la Minsk, capitala Belarusului, în urma protestelor de duminică, la care au participat peste 15 mii de persoane, potrivit presei locale. Şi în 71-a zi de protest, manifestanţii au insistat ca Alexandr Lukaşenko să-şi dea demisia. Oamenii au organizat așa-numitul marș al partizanilor.

În centrul capitalei au fost scoase vehicule militare pentru a izola Piața Independenței, unde de obicei se adună protestatarii. Mai multe străzi, dar și zone rezidențiale au fost blocate. Potrivit presei, șase stații de metrou au fost închise, iar la amiază a fost întrerupt internetul.

Mascații care se deplasau cu microbuzele aşa-numitor "grupuri mobile" reţineau persoanele care se îndreptau în centru, spre locul manifestațiilor. Proteste au avut loc și în Brest, Grodno, Moghiliov, Gomel, dar și alte orașe. Potrivit organizaţiei pentru Drepturile Omului ”Vesna”, în toată țara au fost reținute circa 250 de persoane.

Tot duminică s-a aflat, că trei lideri ai opoziției din Belarus - Svetlana Tihanovskaia, Maria Kolesnikova și Veronika Țepkalo, au fost nominalizaţi la Premilu Nobel pentru Pace 2021. Despre asta a anunţat deputatul norvegian Geir Toskedal, potrivit căruia, aceste persoane merită prestigiosul premiu pentru că au inspirat proteste pașnice în lupta cu regimul din Belarus.

Astăzi, la Minsk, este planificat un miting în susținerea autorităților, anunță presa locală, la care au fost invitaţi activ pensionari din toată țara, conform publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel