Minora din Bălteni, găsită. A fugit de acasă în semn de protest

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a declarat, miercuri, că a sesizat Direcţia de Protecţie a Copilului în cazul fetei de 11 ani din comuna Bălteni, dată dispărută și găsită a doua zi.

Fata de 11 ani a fost găsită, miercuri, după ce a mers printr-o pădure şi apoi a mers la o cunoştinţă care a alertat autorităţile.  Plecase de acasă în semn de protest pentru că mama sa, originară din Republica Moldova, și-a părăsit soțul şi copiii şi s-a întors în ţara sa. Prefectul susţine că a reuşit să vorbească cu mama fetei, care i-a povestit că s-a reîntors în ţara natală din cauza agresiunilor soţului şi că nu a putut să-şi ia cei trei copii, deoarece aceştia nu pot tranzita frontiera fără acordul tatălui.

"Am luat legătura cu şeful poliţiei de frontieră de dincolo de Prut, care a reuşit să identifice mama fetiţei dispărute, în raionul Dimitrie Cantemir. Am vorbit la telefon cu femeia care a spus că vrea să-şi ia copiii cu ea în republica Moldova, dar că nu poate decât pe baza unei hotărâri judecătoreşti. Este o situaţie mai dificilă, pe care sper să o rezolve reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, în urma efectuării anchetei sociale. Am vorbit şi cu copiii care mi-au transmis că cel mai mult şi-ar dori să stea împreună cu mama şi tatăl lor, dar care au spus că în condiţiile în care părinţii nu vor mai sta împreună, ei ar vrea să locuiască cu mama", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Eduard Popica.

Lăsase un bilet pentru mama sa

El a precizat că fetiţa de 11 ani este supusă unor evaluări în secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă Vaslui, urmând ca medicii să decidă dacă se impune internarea sa. Fetiţa a plecat de la domiciliu în noaptea de marţi spre miercuri, lăsând un bilet de rămas bun pentru mama sa, căreia i-a transmis că dacă nu revine în ţară se va întoarce pentru înmormântarea sa. Peste 100 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, cărora li s-au alăturat voluntari din zonă au căutat fetiţa încă de la primele ore ale dimineţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel