Minoră de 15 ani, violată de tatăl vitreg. Autorităţile nu s-au grăbit să îl reţină pe agresor

O fată de 15 ani din localitatea vasluiană Griviţa a fost violată de tatăl vitreg. Cu toate astea, nici după ce a ajuns la spital, traumatizată, autorităţile nu s-au grăbit să ia măsuri, astfel ca minora a trebuit să locuiască în continuare sub acelaşi acoperiş cu agresorul. 

”În momentul în care colegii au ajuns la spital, minora era deja în proceduri medicale, astfel că au mers să o caute pe mamă prin oraş. Ulterior, la finalul consultaţiei medicale, minora şi mama acesteia au fost conduse la sediul Poliţie pentru a da declaraţii”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.

În ciuda faptului că era vorba de un minor, audierea nu a avut loc în prezenta unui psiholog şi nici a celor de la DGASPC Vaslui. Decizia de întoarcere acasă a aparţinut mamei fetei, care a motivat că soţul este muncitor pe şantier şi va lipsi în timpul săptămânii. 

”Decizia părintelui (de a se întoarce cu copila în casa agresorului - n.r.) nu poate fi dată de o parte până când nu vom finaliza evaluarea iniţială şi vom discuta cu minora. O echipă a DGASPC se află în momentul de faţă pe teren”, a precizat Ionuţ Dănilă, responsabil mass-media din cadrul DGASPC Vaslui. 

Edilul localităţii spune că nu ştia nimic 

”Noi am fost sunaţi luni după amiază de cei de la Protecţia Copilului, dar nu ştiam nimic despre caz, nu avem nicio informaţie, niciun indiciu despre ce familie ar fi vorba. Astăzi, în jurul orei 9.30-10.00, s-a comunicat o informare oficială de la spital. Din informaţiile comunicate de către poliţistul din comună, tatăl vitreg a plecat din localitate, el lucrând în construcţii. Este o familie obişnuită, nu sunt un caz social, nu erau monitorizaţi, pentru că nu au ridicat probleme până în prezent”, a precizat Alina Munteanu, primarul comunei Griviţa. 

Abia la câteva zile după incident, oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele agresorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel