Mino Raiola a murit

Sursa foto: Facebook Mino Raiola
Sursa foto: Facebook Mino Raiola

Mino Raiola, agentul de fotbal al unor superstaruri precum Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic și Erling Haaland, a murit la vârsta de 54 de ani în urma unei boli și a unei intervenții chirurgicale recente – conform unor informații vehiculate de presa din Italia, țara sa natală.

Raiola a fost reprezentantul unor vedete precum Paul Pogba, Erling Haaland și Zlatan Ibrahimovic. Acesta a fost spitalizat la Milano în luna ianuarie și a suferit o intervenție chirurgicală foarte delicată, dar natura bolii nu a fost dezvăluită. Rapoartele au spus la momentul respectiv că afecțiunea nu îi punea viața în pericol și că Raiola va începe o perioadă de reabilitare la domiciliu, scrie Mediafax.

Agentul de fotbal poliglot a devenit una dintre cele mai influente figuri din fotbalul mondial, intermediind cele mai importante transferuri, care implică unii dintre cei mai importanți jucători. El a fost reprezentantul unor jucători precum Pogba, Haaland, Ibrahimovic, Romelu Lukaku, Mario Balotelli, Marco Verratti și Henrikh Mkhitaryan.

Avere de 62 de milioane de lire sterline

Forbes a estimat anul trecut că averea personală a lui Raiola era de aproximativ 62 de milioane de lire sterline. S-a raportat că Raiola a câștigat până la 20 de milioane de lire sterline din vânzarea record, de 89 de milioane de lire sterline, a lui Pogba, de la Juventus la Manchester United, în 2016.

Se anunța a fi o vară plină pentru Raiola, Pogba și Haaland fiind printre clienții săi ce se pregătesc de transfer.

La începutul anilor 1990, Raiola a lucrat pentru Sports Promotions, o companie din Olanda, și a ajutat la transferurile mai multor jucători olandezi, printre care Dennis Bergkamp, la cluburi italiene. Raiola a studiat metodele colegilor săi pentru a învăța cum să efectueze singur astfel de transferuri, izbutind să negocieze transferul starului ceh Pavel Nedved de la Sparta Praga la Lazio, în 1996.

De atunci, Raiola a supervizat numeroase transferuri ale lui Ibrahimovic în Europa, precum și transferul lui Balotelli de la Inter Milano la Man City, în 2010 și trecerea sa ulterioară la AC Milan.
El s-a certat cu managerul lui United, Sir Alex Ferguson, înainte ca Pogba să ajungă la Juventus în 2012. În vara anului 2016, a supervizat mutările a trei jucători - Ibrahimovic, Pogba și Mkhitaryan - la Manchester United, toate în aceeași fereastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel