Minivacanța de Rusalii. Peste 21.000 de forțe de ordine vor fi la datorie

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-au luat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, creșterea siguranței rutiere, fluidizarea traficului și pentru asigurarea intervențiilor în cazul unor urgențe medicale.

În intervalul 5 – 8 iunie, vor fi mobilizați, zilnic, aproximativ 21.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, alături de efective ale altor structuri operative ale MAI și peste 2.200 polițiști locali.

Astfel, pentru prevenirea și combaterea infracționalității, aplanarea stărilor conflictuale și asigurarea intervenției operative la solicitările cetățenilor,  vor acționa, zilnic, peste 11.000 de polițiști, cu aproximativ 4.700 de mijloace de intervenție. În zonele aglomerate, unde există riscul producerii de fapte antisociale, vor fi luate măsuri specifice suplimentare, în funcție de situația operativă.

Monitorizarea traseelor spre și dinspre munte și mare 

 

”De asemenea, o prioritate pentru angajații MAI o reprezintă creșterea gradului de siguranță a traficului rutier, prin prevenirea accidentelor și asigurarea fluidizării circulației, în special pe traseele spre destinațiile turistice din zona montană sau de pe litoral. Aproximativ 1.700 de polițiști rutieri vor fi la datorie pe autostrăzi și pe principalele drumuri naționale. Aceștia vor acționa, în medie, cu peste 330 de aparate radar și vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație”, se arată într-un comunicat de presă. 

Recomandările polițiștilor

 

”Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și regulile de circulație, mai ales cele cu privire la respectarea limitelor de viteză și interzicerea consumului de alcool la volan sau de substanțe halucinogene.

În fiecare zi, aproximativ 5.200 de jandarmi se vor afla zilnic în teren, pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică, în special în zonele în care este așteptat un număr mare de persoane, precum stațiunile turistice.

Recomandăm iubitorilor de drumeții montane să se echipeze corespunzător și să nu se aventureze pe trasee nemarcate. În sprijinul acestora, peste 180 de jandarmi montani vor fi prezenți pe traseele turistice”, mai precizează polițiștii. 

Pompieri și paramedici mobilizați în minivacanță 

 

Pentru un răspuns rapid în situații de urgență, inclusiv în cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, în această perioadă, vor fi mobilizați, zilnic, peste 3.400 de pompieri militari și paramedici, cu 1.138 de mijloace tehnice.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat, acesta va fi gestionat de peste 4.300 polițiști de frontieră. Infrastructura punctelor de trecere a frontierei va fi folosită la maxim, în funcție de necesități, astfel încât controlul persoanelor, al documentelor și al mijloacelor auto să se realizeze  într-un  timp cât mai scurt.

Atenție la granițele țării 

 

”Recomandăm tuturor persoanelor care intenționează să tranziteze granițele țării în această perioadă să consulte aplicația Trafic online de pe site-ul Poliției de Frontieră, pentru a se informa despre timpul mediu de așteptare în fiecare punct de trecere a frontierei și pentru a-și adapta traseul în funcție de acesta.

În vederea protejării sănătății, recomandăm păstrarea distanțării sociale pentru desfășurarea unor activități, precum și purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun”, se mai arată în comunicatul MAI. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy