Minivacanță pentru bugetari. Anunț de la Guvern: 23 ianuarie, zi liberă

Klaus iohannis la sedinta guvern grindeanu
Klaus iohannis la sedinta guvern grindeanu

Bugetarii vor avea parte, peste doar câteva zile, de prima minivacanță din acest an, anunțul fiind făcut miercuri în ședința de Guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis.



UPDATE: Executivul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public.

”Potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 23 ianuarie 2017 şi nici participanților în aceste procese.

În ceea ce privește activitatea derulată prin Trezoreria statului s-au stabilit datele în care unitățile trezoreriei statului înregistrează în contabilitate operațiunile de încasări aferente zilelor de 20 ianuarie și respectiv 23 ianuarie 2017, datele la care vor fi întocmite retururile la încasare, precum și categoriile de operațiuni de plăți prin virament care vor fi efectuate în ziua de 23 ianuarie 2017 de către Ministerul Finanțelor Publice”, se precizează în comunicatul Guvernului.

....

Potrivit anunțului făcut de către premierul Sorin Grindeanu, bugetarii vor fi liberi luni, 23 ianuarie. Premierul a spus că va pregăti o hotărâre de Guvern în acest sens. Măsura vine pentru a uni weekendul 21-22 cu ziua liberă de 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române.

Astfel, angajații românii vor avea patru zile libere, adică weekend-ul 21 - 22 ianuarie și zilele de 23 și 24 ianuarie.

Începând de anul acesta, 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române, este zi liberă nelucrătoare pentru toți românii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel