Ministrul Voiculescu, acuzat de o manevră îngrozitoare. Oamenii se revoltă

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) lansează acuzații foarte grave la adresa ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

"Ministrul Sănătății, Vlad Vasile Voiculescu, a apelat la un truc de imagine, păcălindu-i cu cinism pe bolnavii cronici, în urma conferinței acestora din 26.07.2016, sub sloganul "Birocrația ucide pacienții" – Moartea Domnului Niță.

Sunt afectați de manevra ministerului cei mai necăjiți dintre români: pacienții cu boli grave, dar rare, ale căror probleme de sănătate sunt ignorate de marele public și care găsesc greu sprijin în societate.

Ministerul Sănătății a reușit să-și facă imagine pe seama bolnavilor, fără să-i ajute în niciun fel. Ministerul a anunțat cu mare vâlvă, ca pe o "victorie" personală, includerea pe lista de compensate a 21 de noi medicamente.

După bifarea acestei acțiuni de campanie, pacienții constată ADEVĂRUL: nu au acces la aceste medicamente, viața lor fiind pusă în pericol. Pe de o parte, ministrul și-a asumat meritul, pe de alta a blocat distribuirea medicamentelor într-un mod foarte simplu: NU a publicat și protocoalele terapeutice, fără de care, potrivit legii, medicamentele incluse pe lista de compensate prin H.G. nr. 552/2016 nu pot fi prescrise de medicii curanți", se arată într-un comunicat de presă al APCT.

[citeste si]

Cezar Irimia, președintele APCR, a tras un semnal de alarmă în acest sens.

"Atragem atenția Ministerului Sănătății, că doar în protocoalele terapeutice sunt stabilite criteriile prin care pacienții pot beneficia de terapia necesară. Neactualizarea și nepublicarea acestora blochează accesul pacienților la tratament. Domnul Niță continuă să moară în fiecare zi, (http://aliantapacientilor.ro/conferinta-de-presa-birocratia-ucide-pacientii-problema-protocoalelor-terapeutice/) prin fiecare deces al unui pacient care nu beneficiează de tratament din motive birocratice și din lipsa de asumare a răspunderii a Ministrului Sănătății", a declarat Cezar Irimia, președintele APCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel