Ministrul ungar de Externe, despre reanexarea Transilvaniei și steagul secuiesc

Unguri
Unguri

Ministrul de Externe ungar, Janos Martonyi, vorbește despre o eventuală reanexare a Transilvaniei la Ungaria și despre problema steagului secuiesc. El consideră că singura soluție în rezolvarea conflictelor este dialogul.

Oficialul ungar și-a exprimat părerea în legătură cu o eventuală anexare a Transilvaniei la Ungaria, lucru pe care l-a definit „o prostie absolută și desăvârșită”.

„Încerc să fiu foarte politicos. A reanexa Transilvania la Ungaria este o prostie absolută şi desăvârşită. Nici nu ar trebui să răspund la asta. Dar vorbind serios despre autonomie. Există diverse forme de autonomie. Am vorbit deja de cea culturală, pe care o recunoaştem. Nu spun că o oferim, ci că o recunoaştem. Este o discuţie mai veche despre drepturile colective. Deci recunoaştem autonomia culturală ca dreptul minorităţilor noastre. Sunt multe alte forme de autonomie în Europa, inclusiv diferite nivele ale autonomiei teritoriale. Putem s-o numim decentralizare sau în multe alte feluri, dar ideea centrală este ca o comunitate să aibă posibilitatea, dreptul de a gestiona chestiunile care îi privesc, cel puţin într-un teritoriu dat”, a declarat Janos Martonyi, citat de ralitatea.net. Ministrul ungar adaugă că o altă problemă ce poate fi rezolvată tot prin dialog este cea a steagului secuiesc, care a ridicat numeroase controverse în ultima perioadă. „Dacă mergeţi la Gyula, Mehkerek, puteţi vedea pe cladiri ale autorităţilor locale, clădiri oficiale, clădiri publice, steagul românesc şi asta este în regulă. Pe mine mă bucură. Asta înseamnă că este o comunitate românească care se simte mai bine dacă are steagul naţional românesc arborat pe o clădire publică. Aşadar este doar o diferenţă între noi. Am înţeles că în această ţară este o problemă dacă steagul unei comunităţi este arborat pe o clădire publică. Sunt discuţii despre legislaţie şi regulamente, nu este foarte clar, din câte am înţeles eu doar folosirea steagului naţional este cumva restricţionată”, a mai spus Janos Martonyi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel