Ministrul Turismului țintește spre China: România este pregătită

Ministrul Turismului a declarat că România este pregătită să primească turiștii chinezi. 

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, la Constanţa, după o întâlnire cu o delegaţie a municipalităţii Shanghai că România este pregătită să devină cu adevărat o destinaţie turistică majoră pentru China. Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, oficialii chinezi s-au arătat interesaţi de potenţialul de dezvoltare al turismului din România. 
 
În cadrul discuţiilor ce au avut loc între membrii delegaţiei chineze condusă de Li Chunping, director al Diviziei Afaceri Europene şi Africane, şi ministrul Turismului, Bogdan Trif, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu, prefectul judeţului Constanţa, Ioan Albu, şi primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, au fost dezbătute posibilităţile de investiţii în infrastructura turistică din ţara noastră.

România, creştere cu 22% în privinţa vizitatorilor din China

În acest context, şeful de la Turism a subliniat eforturile depuse pentru transformarea României într-o destinaţie atractivă pentru cetăţenii chinezi, iar reducerea timpului pentru acordarea vizelor pentru turiştii care provin din China reprezintă un avantaj substanţial faţă de anii precedenţi. De altfel, ministrul a accentuat progresele înregistrate de turismul românesc în ultima perioadă.
"China are un potenţial enorm. Este ţara care, în ultima perioadă, a furnizat anual constant peste 100 de milioane de turişti la nivel mondial. În anul 2017, România a înregistrat o creştere cu 22 de procente în privinţa vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinaţie turistică majoră pentru China! Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România şi am reuşit să reducem timpul de acordare a vizelor', a precizat Bogdan Trif.
Oficialii români şi chinezi au abordat şi tema unei linii aeriene directe între Shanghai şi Bucureşti, o iniţiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât şi în beneficiul dezvoltării turismului din ţara noastră, conform Averpres.
Ministrul Bogdan Trif a adresat oficialilor chinezi o invitaţie de a petrece mai mult timp în România pentru a-i putea descoperi adevăratul potenţial turistic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel