Ministrul Toader: În România nu s-a mai făcut de 10 ani

Ministrul Tudorel Toader, a vorbit, în emisiunea "Sinteza zilei", despre războiul din Justiție.

"Am cerut controlul de fond, managerial, atât la DNA cât și la Parchetul General și la ÎCCJ pentru că un astfel de control nu a mai fost făcut de 10 ani de zile. În 10 ani de zile s-au schimbat foarte multe. (...) Am așteptat și eu, ca și dvs. raportul/rezultatele controlului pe care nu l-am primit până acum", a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena 3.

"M-aș bucura dacă opinia publică începe să înțeleagă faptul că în România justiția scârțâie din toate încheieturile și că trebuie resetată și adusă în parametrii instituționali. Referitor la CSM, ceva scârțâie și acolo", a spus ministrul Toader.

"Câtă vreme CSM-ul, care reprezintă magistrații din România, garantul independenții Justiției, adoptă regulamentul de funcționare a Inspecției Judiciare, am mari rezerve asupra faptului că Inspecția Judiciară e cu adevărat independentă. Inspectorii de la Inspecția Judiciară controlează anumiți procurori, după care trebuie să meargă la CSM, care să îi valideze rezultatele inspecției", a explicat Tudorel Toader, scrie Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel