Ministrul al Sănătăţii, DAT AFARĂ. A încălcat restricţiile din pandemie

Ministrul Sănătăţii din Cehia a fost schimbat, după ce a fost surprins încălcând regulile impuse de pandemie. 

Preşedintele ceh va numi joi un nou ministru al sănătăţii pentru a-l înlocui pe Roman Prymula, demis după ce a fost surprins încălcând măsurile pe care chiar el le-a luat împotriva coronavirusului, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, relatează AFP.

Roman Prymula a fost fotografiat săptămâna trecută de reporterul unui tabloid în momentul în care ieşea dintr-un restaurant care ar fi trebuit să fie închis în virtutea regulilor impuse pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Cine îi ia locul



Aflată pe primul loc în UE la numărul de noi decese şi contagieri la 100.000 de locuitori, Republica Cehă, o ţară de 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat circa 270.000 de cazuri confirmate şi 2.400 de morţi din martie.

"Preşedintele Milos Zeman îl va numi pe Jan Blatny în postul de ministru al sănătăţii joi", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Zeman, Jiri Ovcacek, într-o postare pe Twitter.

Jan Blatny este hematolog pediatru şi director adjunct al unui spital din al doilea oraş ceh ca mărime, Brno. El nu are experienţă politică.

Roman Prymula, epidemiolog de profesie, a fost numit în septembrie, într-un moment în care numărul de contaminări începea să crească vertiginos, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel