Ministrul Sănătății: Școlile şi grădiniţele să afişeze procentul de elevi vaccinaţi

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat joi că va lua în discuţie ideea ca şcolile şi grădiniţele să afişeze procentul de elevi vaccinaţi din şcoală.

'Ştiţi că există o dezbatere pe această temă şi în Franţa şi eu cred că dreptul la sănătate publică trebuie să primeze. Mi-a plăcut ideea celui care a spus în sală că şcolile şi grădiniţele ar trebui să afişeze procentul de vaccinaţi din şcoală. E o idee bună. O s-o luăm în discuţie', a declarat presei Bodog, la o dezbatere publică pe tema legii vaccinării, desfăşurată la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Propunerea a fost făcută în cadrul dezbaterii de preşedintele Asociaţiei Raţionaliste Române, Ovidiu Covaciu.

[citeste si]

'Propunerea nu este cu liste de nume, în nici un caz, este cu procente de copii vaccinaţi, versus nevaccinaţi într-o şcoală. Scopul acestei propuneri este să ajute părinţii care au copii vulnerabili, adică cei care nu pot fi vaccinaţi din motive medicale, nu din cele precum refuzul, să găsească comunitatea şcolară în care să se integreze cel mai bine. Scopul ideii este să-i ajute să găsească şcoala potrivită. (...) Nu spun că propunerea este ideală, dar scopul este măcar să ştii la ce riscuri te expui când intri într-o şcoală. În prezent nu se ştie, pentru că nu se spune. Dar nu este o informaţie medicală care să fie secretă. Este o informaţie care poate fi oferită public: pe site-ul şcolii, la cererea unui părinte', a declarat Covaciu, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel