Ministrul Sănătății, anunț privind creşterile salariale ale personalului medical

Patriciu-Andrei Achimas-Cadariu
Patriciu-Andrei Achimas-Cadariu

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat luni că va susţine în Guvern creşterile salariale aşteptate de personalul medical pentru anul 2016.

'Am semnat un acord cu Federaţia Sanitas şi este o hârtie semnată, oficială. Eu cred în strânsul de mâini. Cred că atunci când am dat mâna, după ce am semnat acordul, am făcut un parteneriat real. Începem cu rezolvarea inechităţilor. Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni în sistem. Acest lucru, în mod evident, reprezintă o prioritate. Ştiu că aveţi aşteptări mari de la anul 2016. Să aşteptăm o a doua creştere cu 25% a salariilor. Susţin acest lucru şi îl voi susţine în faţa Guvernului', a afirmat ministrul, într-o conferinţă organizată de Federaţia Sanitas.

El a spus că împreună cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas va promova memorandumul pentru deblocarea posturilor din sistem.

'De asemenea, împreună cu dumneavoastră, sunt convins că vom promova acest memorandum pentru deblocarea posturilor. Cunosc lipsa personalului de specialitate, ştiu cum este atunci când noaptea, pe Terapie Intensivă, sunt două asistente şi pe secţie uneori una. Am trăit aceste lucruri, ştiu cum este şi ştiu cât de dificil este ca a doua zi, uneori, să trebuiască să rămâi la serviciu şi să continui activitatea. Sunt convins că împreună vom putea găsi soluţii viabile pentru a rezolva problemele', a susţinut reprezentantul MS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel