EXCLUSIV  Ministrul Radu Oprea: Afacerile se fac cel mai ușor în România. O spun nemții, nu noi

Bogdan Cotigă / 16 iul 2018 / 09:50 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministrul Mediului de Afaceri, Radu Oprea, a declarat, la Interviurile Dc News, că un sondaj realizat de investitorii germani a arătat că România are cel mai prietenos mediu de afaceri dintre toate statele Europei Centrale și de Est.

Ministrul a dat un exemplu care arată că lucrurile pozitive care se întâmplă în România, raportat la mediul de afaceri, sunt cu mult mai multe decât cele negative. "Există 9700 de firme cu capital german în România. Sunt trei care au probleme în instanțe și reprezintă cazuri izolate. Am aflat însă că aceste 9700 de firme au făcut un sondaj în toată Europa de Est și Centrală și au identificat faptul că 88% dintre ele vor să își extindă afacerile în România", a povestit Oprea.

Ministrul adăugat că percepția, din mediile profesioniste străine despre România, diferă mult de percepția din mass-media. ”Din acest sondaj rezultă că cel mai prietenos mediu de afaceri, din această zonă, este în România. Și acest lucru l-a spus și secretarul german de stat în discursul său oficial de la ambasada Germaniei în România. Astăzi românia este o destinație din punctul de vedere al investitorilor din ce în ce mai atractivă", a declarat Oprea.

Vezi aici explicațiile ministrului:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26