Ministrul Pintea, la Cluj: Pacienţii văd o imagine dezolantă la intrarea în spital

Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății
Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat duminică, după ce a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de ortopedie, că pacienţii văd o imagine dezolantă când intră în această unitate medicală.

Vizite inopinante la spitalele din Cluj

'Seara trecută am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de ortopedie. Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulţi pacienţi care aşteptau să fie transportaţi cu ambulanţa în secţiile în care urmau să fie investigaţi. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgenţelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanţă proprie care să asigure transportul pacienţilor care necesită investigaţii în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanţă Cluj poate asigura transportul acestora într-o secţie în alta. Din păcate, am văzut că în secţia de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenţii chirurgicale sunt transferate în alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacienţii o văd când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare şi mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-şi rezolva o problemă medicală', a relatat ministrul Pintea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Pintea, apel la Consiliului Județean Cluj

Ea subliniază că Ministerul Sănătăţii finanţează achiziţia de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă pentru desfăşurarea în bune condiţii a desfăşurării actului medical este nevoie de finanţare de la Consiliul Judeţean Cluj, proprietarul clădirii în care funcţionează unitatea medicală.

'Ministerul Sănătăţii finanţează anul acesta achiziţia de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienţii să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiţii de siguranţă. Este nevoie de fonduri care să asigure condiţiile desfăşurării actului medical, iar acestea trebuie finanţate de către Consiliul Judeţean, care este proprietarul clădirii în care funcţionează spitalul. Este necesară o mai bună colaborare a autorităţilor locale şi judeţene cu Ministerul Sănătăţii şi am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcţia Spitalului Regional din Cluj', afirmă ministrul Pintea.

Potrivit acesteia, 'studiul de fezabilitate şi studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanţare la Comisia Europeană'. 'Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicală de elită care va deservi pacienţii din judeţele din regiunea de Nord-Vest a României', mai spune Sorina Pintea, în mesajul postat duminică.

Vezi și Sorina Pintea, blocată de portar la intrarea în spital. Răspunsul care a amuzat-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel