Ministrul Daea ia în calcul să desfiinţeze APIA

sursa: agrointel.ro
sursa: agrointel.ro

Situația tensionată de la Agenția de plăți ia proporții alarmante și pare că devine un război al orgoliilor: ministrul Daea versus angajaţii APIA. Miercuri, noi proteste.

Pe de o parte ministrul Agriculturii, Petre Daea, face presiuni ca acest conflict să nu iasă prea mult în evidență, astfel încât vocea nemulțumită a funcționarilor să nu umbrească rezultatele remarcabile din ultima perioadă privind plata subvențiilor iar pe de altă parte angajații APIA amenință că nu mai plătesc banii către fermieri. Cea mai incisivă amenințare a șefului de la agricultură îndreptată către angajații APIA a fost că ia în calcul să desființeze agenția de plăți, atenţionează site-ul agrointel.ro.

"Am aflat pe surse din cadrul Ministerului Agriculturii că domnul Daea a spus că ia în calcul și varianta de a desființa agenția de plăți. Poate a spus-o doar la nervi. Nu avem o informație clară sau oficială cu privire la acest demers. Adică nu a spus-o de față cu noi sau nu ne-a spus-o direct", a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, președintelui Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu.

Acesta spune că directorii APIA din toată țara au primit și o notificare "de evaluare" care va avea loc vineri, 24 noiembrie, în biroul ministrului agriculturii, Petre Daea. "Directorii aveau acea întâlnire la Sinaia, care este anuală. Se pare că este o evaluare a activității, nu neapărat a directorilor", a mai punctat liderul sindical.

[citeste si]

Mai mult, acesta spune că toate aceste notificări nu îi împiedică pe funcționari să continue protestele, ci aceștia se vor ține de cuvânt iar mâine, 22 noiembrie, vor veni în număr mare în fața Ministerului Agriculturii pentru o amplă manifestare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel