Ministrul pentru Mediul de Afaceri participă la o conferinţă pe tema promovării la export a produsului românesc

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, va participa joi la conferinţa cu tema 'Oportunităţi de accesare a pieţelor externe şi parteneri de dialog din industria de distribuţie'. 

Potrivit organizatorilor, principalele subiecte abordate se vor referi la instrumentele de promovare ale producătorilor români în Europa, dinamica unor pieţe externe din perspectiva partenerilor de distribuţie, oportunităţile de vânzare pe diverse pieţe, factorii şi instrumentele ce generează plus valoare în parteneriatul dintre producători şi distribuitori etc. Conferinţa se desfăşoară în cadrul evenimentului RO Export Forum, o platformă dinamică de discuţii între producători şi distribuitori pe tema promovării la export a produsului românesc.

Totodată, vor fi prezentate şi câteva studii de caz şi exemple ale unor parteneriate de succes între producători şi distribuitori de produse româneşti pe pieţele externe. RO Export Forum este singurul eveniment din sectorul privat care reuneşte distribuitorii de produse FMCG din Europa cu producători români interesaţi de creşterea exporturilor de alimente şi băuturi. Organizatorii au invitat la Bucureşti distribuitori şi importatori de produse româneşti, care vor spune ce aşteptări au de la producătorii cu care vor să colaboreze.

Pentru ei va exista un panel de discuţii deschise, la care vor participa mai mulţi antreprenori din industria de distribuţie din Europa. La eveniment vor fi prezenţi peste 50 de producători români, exportatori relevanţi din toate segmentele FMCG, dar şi 13 cumpărători profesionişti din diverse pieţe europene. Din Spania vor veni cei mai mari distribuitori de branduri româneşti, respectiv Balkanica Distral, G.I.D Gesagui şi Much More Market, din Germania vor fi prezenţi reprezentanţi ai companiei MTF Market, din Italia va fi Logistic Prod Food, din Grecia un reprezentant al Interproduct, din Franţa compania World Food, iar din Cipru şi-a anunţat prezenţa compania N. Theodoulou. De asemenea, la eveniment vor participa şi invitaţi din Republica Moldova, respectiv compania de distribuţie Forward Internaţional şi reţeaua de magazine Fourchette. Alţi cumpărători profesionişti pentru diverse pieţe europene care şi-au anunţat prezenţa sunt Aliment Expert, Dacia LTD şi Le Manoire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel