EXCLUSIV  Ministrul Oprea, constatare șocantă: Miniștrii nu semnau, se acopereau de hârtii

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea a povestit, într-un interviu pentru DC News, despre practica foștilor miniștri de a nu-și asuma responsabilitatea prin semnătură de teama consecințelor penale. 

Oprea a declarat că a găsit în minister o practică nesănătoasă, în sensul în care foștii miniștrii nu își asumau responsabilitatea prin semnătură pentru plățile pe care le facea instituția și preferau să delege un tehnocrat. "Când am ajuns la minister am luat semnătura de ordonator de credite, adică cel care semnează pentru bani. Și mulți mi-au spus: știi nu e bine că s-ar putea să ți se întâmple a anumite lucruri", a povestit ministrul.

Asumarea schimbă lucrurile în bine

Ministrul a spus că vrea să schimbe percepția publică asupra funcționarului care este perceput că se acoperă de hârtii. "Sunt miniști înaintea mea care au delegat această semnătură din varii motive dar eu am vrut să transmit două mesaje foarte importante. Unul către mediul de afaceri că ne asumm responsabilitatea întreagă pentru aceste funcții și că nu vrem să ne acoperim cu hârtii. Al doilea mesaj a fost către cei din minister, că atunci când ne facem treaba corect nu avem de ce să ne temem. Și acest lucru a funcționat. Plățile în minster sunt la zi pentru că este corect față de mediul de afaceri. Dacă vrem să schimbăm paradigma stat antreprenor acest lucru trebuie să înceapă de la minister", a adăugat ministrul. 

Vezi aici declarațiile ministrului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel