ÎNREGISTRARE. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, jigniri după faza cu România TV. Replică: LA MUNCĂ!

Anca Murgoci / 06 ian 2020 / 22:13 Salveaza PDF Comentarii
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a jignit-o incalificabil pe jurnalista de la România TV după episodul de luni seară. 

VEZI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE LA CE A PORNIT SCANDALUL.

 

Larisa Bernaschi, reporter România TV, i-a adresat câteva întrebări cu răspunsuri simple, dar ministrul Muncii nu a vrut să dea explicații. Apoi, după ce pe Facebook a apărut înregistrarea cu discuția dintre cele două, ministrul Violeta Alexandru a trecut la jigniri. Mai mult decât atât, ministrul Muncii a spus că s-a simțit amenințată... doar pentru că a fost ”alergată” pentru a răspunde la câteva întrebări despre pensii, anunțuri așteptate de o țară întreagă.

 

”Când am ceva de comunicat, comunic. În rest muncesc fără să fac un scop în sine din aparițiile TV. O angajata a RTV/Sebastian Ghita ținea mortiș astăzi, alergându-mă efectiv, să facă un caz din mărirea pensiei minime. În fapt o indemnizație socială dată de Stat celor care nu au contribuit la sistemul de pensii sau au contribuit incomplet.


Nu există o dezbatere pe această temă. Și ea știa acest lucru. Îi explic civilizat reprezentantei RTV, rugând-o să îmi permită să port discuția planificată cu persoana care mă aștepta. Dar ea se face că pune o întrebare. Sigur, putea să întrebe și dacă rămâne că suntem în luna ianuarie și să spună că, dacă nu am ce comenta, înseamnă că nu sunt transparentă.


De fapt, putea să întrebe pe M.C. Budăi sau pe A. Solomon despre schimbarea legii. Nu ministrul muncii mărește pensia minimă, ci parlamentarii.


Se numește amenințare acest episod. Nu e primul.


În ceea ce mă privește, înțeleg să continui un dialog civilizat. Când am ceva de comunicat, aveți încredere - voi comunica. La momentul la care am concluzii de comunicat. În rest, #lamuncă. Sunt pentru decență și seriozitate în viața publică”, a spus Violeta Alexandru.

Răspunsul Larisei Bernaschi a fost:

 

”Doamna Violeta Alexandru,


O să vă răspund punctual la tot ce ați scris:


1. Nu sunt angajata lui Sebastian Ghiță. Sunt angajată a unei societăți din România și plătesc contribuții. Inclusiv la sistemul de pensii, bani din care statul român plătește pensiile.


2. Nu v-aș fi alergat dacă dumneavoastră, ca orice alt coleg din Guvern sau parlamentar, ați fi stat să îmi răspundeți la două întrebări.


3. Și dacă decizia de a NU majora pensia minimă este deja luată și nu se mai poate schimba, acei români merită să știe de ce nu se întâmplă acest lucru, care sunt argumentele care au dus la o astfel de decizie.


4. Există dezbatere pe această temă atâta timp cât ministerul pe care îl conduceți și Guvernul din care faceți parte nu explică o decizie pe care o ia.


5. Parlamentarii au depus un amendament prin care se dorea majorarea pensiei minime, însă Guvernul din care faceți și dvs parte a respins propunerea. (vedeți legea pe care v-ați asumat răspunderea)


6. În ceea ce privește comunicarea și transparența cu care vă lăudați, văd că e doar pe Facebook. Doamna ministru, bunicii noștri sunt mai de modă veche. Nu stau pe Facebook-ul ministrului să vadă ce și când mai postează, ci se uită la televizor.


7. În rest, #lamuncă


P.S. nu va pot eticheta. sper ca postacii dvs. sa va transmita mesajul”.

actualizare

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24