Ministrul mediului, întâlnire cu primarii din Bucureşti. Discuţii despre poluare şi problema deşeurilor

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tanczos, a avut astăzi o întâlnire de lucru online, cu primarul general al capitalei, Nicuşor Dan, cu primari şi reprezentanţi ai primăriilor din cele şase sectoare ale Bucureştiului - Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 şi city managerii sectoarelor 4 şi 5.

Principalele probleme abordate în cadrul întrunirii de lucru au fost calitatea aerului din Bucureşti, gestionarea deşeurilor şi colaborarea între Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Primăria Generală a Capitalei şi primăriile de sector.

"Bucureştiul trebuie să devină un oraş smart, iar asta însemnă în primul rând un oraş sănătos, în care regulile de mediu sunt respectate. De aceea, trebuie să acţionăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deşeurilor, principalele probleme ale Capitalei. Sunt convins că putem avea rezultate în acest sens doar printr-o viziune comună între noi, autoritatea care reglementează protecţia mediului din România şi dumneavoastră, cei care puteţi implementa măsuri concrete şi cu efecte cuantificabile în viaţa comunităţii bucureştene. Ministerul Mediului este pregătit să-şi asume rolul de catalizator al acestor măsuri care, pe de-o parte, să reinstaureze regulile de mediu în Capitală, iar pe de altă parte, să pună capăt procedurilor de infringement pe care Bucureştiul le are în relaţia cu Comisia Europeană. Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în Bucureşti, la autorizarea şi monitorizarea lucrărilor din construcţii şi activităţile industriale şi până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidenţială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creşterilor concentraţiilor de poluanţi în aer", a spus ministrul Barna Tanczos.

 

Discuţii pe tema poluăriiÎn privinţa poluării aerului din Bucureşti s-a stabilit ca până la elaborarea de Primăria Generală a Capitalei a noului Plan de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului, PMB împreună cu primăriile de sector să conceapă un Plan provizoriu de măsuri care să poată fi implementate imediat pentru reducerea concentraţiilor de poluanţi din aerul Capitalei.

Cât priveşte managementul deşeurilor, participanţii la întâlnire au convenit ca în următoarea săptămână să fie organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanţi ai poliţiei locale şi ai Poliţiei Române. Acestea vor acţiona începând cu 1 februarie 2021 împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri.

"Vom avea echipe de control în fiecare sector în parte. Acestea vor acţiona ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinşi că depozitează ilegal deşeuri şi se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acţiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Naţională de Mediu şi reprezentanţii poliţiei locale, vor fi în teren până când toată lumea va înţelege că deşeurile au reguli clare de depozitare şi că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii. În paralel cu aceste acţiuni, PMB împreună cu primăriile de sector vor trebui să se decidă în privinţa strategiei de dezvoltare de noi platforme de depozitare a deşeurilor în Capitală. Mă bucur că astăzi am avut o întâlnire fructuoasă şi le mulţumesc primarilor şi celorlalţi participanţi pentru asumarea unei viziuni comune, cu măsuri concrete şi uşor cuantificabile", a mai spus ministrul Barna Tanczos.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy