Ministrul Manuel Valls: Țiganii trebuie să rămână în România sau să se întoarcă acolo

manuel_valls
manuel_valls

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat, marţi, că guvernul său va continua să desfiinţeze taberele ilegale de ţigani români şi să-i expulzeze pe aceştia. Declaraţia vine ca o reacţie la declaraţiile făcute de primarul din Nisa, conservatorul Christian Estrosi, care luni i-a îndemnat pe primarii din Franţa să „îi tăbăcească” pe cei care ocupă terenuri ilegal, provocând o polemică.

Potrivit EFE, ministrul Manuel Valls a afirmat, în cadrul interviului acordat postului de radio "France Inter", că țiganii români trebuie „să rămână în România sau să se întoarcă acolo”, reiterând că autorităţile franceze vor continua „să evacueze aceste tabere” ilegale, „unde oamenii trăiesc în condiţii inacceptabile”, scrie adevarul.ro.

Potrivit ministrului francez de Interne, ţiganilor români li se va oferi fie o alternativă, fie vor fi expulzaţi. Oficialul guvernamental franccez a amintit că la începutul mandatului său a renunţat la ajutorul de repatriere oferit ţiganilor, pentru că aceşti bani doar îi atrăgeau pe „nomazi” în Franţa, și a insistat că „este inacceptabil să existe ocupări ilegale a unor terenuri publice sau private”.

Pe de altă parte, ministrul Valls a arătat că, deşi municipalităţile din localitățile cu mai mult de 5.000 de locuitori au obligaţia să dispună de spaţii unde să-i adăpostească pe imigranţi, acest lucru nu prea se întâmplă în unele regiuni ale ţării, precum cea în care se află Nisa.

Primarul conservator din Nisa, Christian Estrosi, s-a oferit să ofere primarilor francezi „manualul” său pentru a-i combate pe nomazi și musulmani. El a citat, între mijloacele represive, pe care le are la îndemână instalarea de camere pentru supravegherea deplasărilor acestora, colectarea numerelor de înmatriculare, posibilitatea confiscării vehiculelor printr-o procedură juridică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel