Ministrul maghiar de externe: Ungaria a apărat în mod continuu frontiera externă a UE

Într-o conferință de presă avută cu omologul grec, ministrul de externe maghiar, Péter Szijjártó, a vorbit despre probleme externe cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Péter Szijjártó a avut o întrevedere cu ministrul grec de externe, Nikos Dendias, iar în cadrul conferinţei de presă susţinute în comun cu acesta a declarat că au vorbit în primul rând despre migraţie, deoarece atât Ungaria, cât şi Grecia cunosc foarte bine sentimentul care apare atunci când frontierele externe ale uniunii se află sub presiune şi trebuie protejate. „În ultimii cinci ani, Ungaria a apărat în mod continuu frontiera externă a UE“, a adăugat politicianul maghiar.

„Uniunea Europeană trebuie să facă clar faptul că pe teritoriul său se poate intra doar legal, pentru că până nu va face asta, presiunea asupra graniţelor Ungariei şi Greciei nu va înceta“, a spus ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, vineri, la Budapesta.

Migrațiile, combinate cu pandemia de COVID-19, reprezintă un pericol și mai mare

Acesta a mai subliniat că, din cauza epidemiei de coronavirus, valurile de migraţie necontrolate reprezintă o ameninţare chiar mai mare decât înainte, deoarece acum prezintă şi un risc foarte mare asupra sănătăţii – pe lângă ameninţarea de securitate şi de tip cultural, de dinainte. Potrivit ministrului de externe, acesta este motivul pentru care este regretabil că noul pact pentru migraţie al UE repetă aceleaşi greşeli care în ultimii ani au cauzat mari probleme Europei.

Ministrul grec de externe a vorbit despre faptul că nu există probleme care să stea în calea unei cooperări mai strânse în cadrul relaţiilor bilaterale, şi că cele două state pot coopera în mai multe aspecte din cadrul uniunii. Ministrul grec a confirmat că migraţia este o problemă dificilă şi că din cauza acesteia, Grecia se află, la rândul său, sub opresiune mare, potrivit hiradu.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel