Ministrul lui Nehammer spune că Rusia rămâne importantă pentru Europa. El apără și Raiffeisen Bank, după ce aceasta a creditat Banca Centrală Rusă

Alexander Schallenberg, ministrul Afacerilor Externe de la Viena, spune că Rusia rămâne importantă pentru Europa.

Rusia va rămâne întotdeauna importantă pentru Europa, a spus ministrul de externe al Austriei, conform Al Jazeera.

De asemenea, Alexander Schallenberg a apărat a doua cea mai mare bancă a țării, Raiffeisen Bank International, spunând că este nerezonabil să se identifice creditorul, în speță Raiffeien, pentru a face afaceri în Rusia. Multe alte firme occidentale au făcut același lucru, a mai spus el.

„A crede că nu va mai exista Rusia și că ne putem decupla în toate domeniile este delir”, a declarat Schallenberg agenției de presă Reuters, adăugând că, deși Austria și-ar putea slăbi legăturile, acest lucru „nu se poate întâmpla peste noapte”.

„Dostoievski și Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua putere nucleară ca mărime din lume.”, a mai spus el.

Raiffeisen Bank, una dintre băncile cu creditare de importanţă sistemică a Băncii Centrale a Rusiei

Schallenberg a vorbit și despre Raiffeisen Bank, după ce autoritatea americană de sancțiuni a deschis o investigație la începutul acestui an asupra Raiffeisen privind activitățile sale legate de Rusia, ceea ce a intensificat controlul asupra creditorului austriac, conform zonebourse.

Raiffeisen are rădăcini adânci în Rusia și este una dintre cele două bănci străine de pe lista cu 13 instituții de creditare de importanţă sistemică a Băncii Centrale a Rusiei.

Un plan rusesc de a acorda concedii trupelor care luptă în Ucraina pentru plata împrumuturilor, la care a participat Raiffeisen, a atras, de asemenea, critici dure din partea investitorilor. Schallenberg a spus că depinde de Austria să impună sancțiuni. El a arătat cu degetul către alte bănci occidentale care fac afaceri în Rusia.

„Companiile austriece trebuie să respecte regulile austriece, din care fac parte sancțiunile Uniunii Europene“, a spus el.

„Să fim realiști”, a adăugat el. „91% dintre companiile occidentale sunt încă în Rusia .Există destule bănci din SUA, dintre care una se numește Bank of America, care operează în Rusia”, a spus Schallenberg. „Lista este un „cine este cine” al lumii bancare occidentale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel