Ministrul Liviu Pop, GAFĂ la moțiunea pe Educație

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus luni, la dezbaterea moţiunii pe Educaţie, că "în viaţa, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta. Erorile nu". Conform dicționarului, eroare și greșeală sunt sinonime.

"Situaţia învăţământului pe care o apreciaţi drept dezastruoasă este rezultatul unor acumulări în timp, al unor factori independenţi de actele, faptele şi declaraţiile mele ca ministru, din simplu fapt că sunt anterioare datei la care am preluat portofoliul de la Educaţie", a spus Liviu Pop în plenul Senatului.

El şi-a asumat anumite critici referitoare la greşelile pe care le-a făcut în mandatul său şi a spus că doreşte să le corecteze.

"Mi s-au adus nenumărate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal: cum scriu, cum mă exprim. Nu voi încerca să mă disculp. În viaţa, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta. Erorile nu. La cursurile Facultăţii de matematică se vorbeşte şi despre erorile statistice, care sunt de două feluri: sistematice şi nesistematice. Între acestea din urmă (...) se disting erorile de tipul trei care se referă la actul de a încerca să rezolvi exact o problemă greşit formulată. Aceste fapte sunt de nivel individual, dar când comiţi erori de tipul trei, nivelul nu mai este individual, ci mai grav colectiv şi persistent în timp. Iată de ce îmi însuşesc criticile relative la greşeli. După puterile mele încerc să le corectez, dar consider că este esenţial să evit erorile ce induc efecte colective şi persistente în timp. De aceea vă spun că până nu vom putea garanta un conţinut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice şi oricând", a afirmat ministrul Educaţiei.

[citeste si]

El a mai susţinut că în prima zi de şcoală toţi elevii au avut manuale pe bănci, "cu excepţia unor manuale de clasa a V-a pentru care au fost elaborate noi programe şcolare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel