Ministrul Laufer la Washington "Un succes al diplomaţiei româneşti"

Ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, şi ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, au avut vineri o întâlnire cu secretarul american al comerţului, Wilbur Ross.

Ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, şi ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, au avut vineri o întâlnire cu secretarul american al comerţului, Wilbur Ross, la care s-a discutat despre evoluţia remarcabilă a parteneriatului economic şi comercial dintre România şi Statele Unite ale Americii, informează un comunicat al Ambasadei României la Washington.

În cadrul întrevederii au fost subliniate momentele de vârf înregistrate în cursul acestui an: primele prezenţe investiţionale româneşti în SUA, găzduirea în România a forumului de afaceri Trade Winds cu participarea a peste 100 de companii americane, angajamentele de parteneriat încheiate la nivelul celor doua industrii de apărare.

Cele două delegaţii au analizat priorităţile de cooperare în perioada următoare, cu accent pe crearea de noi oportunităţi de afaceri şi investiţii, care să continue să aducă beneficii la nivelul economiilor celor două ţări. Dialogul a vizat de asemenea importanţa demersurilor României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, o reflecţie a interesului
şi determinării ţării noastre pentru consolidarea cadrului de guvernare economică prin implementarea celor mai înalte standarde în domeniu, se arată în comunicat.

"Este un succes al diplomaţiei româneşti"

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, care a apreciat prezenţa ministrului Ilan Laufer la Washington şi rolul său important în promovarea agendei de cooperare economică româno-americană, a salutat cu acest prilej încheierea unui "an excepţional pentru relaţia bilaterală româno-americană prin organizarea unei întrevederi foarte bune cu secretarul
comerţului, Wilbur Ross".

"Este un succes al diplomaţiei româneşti şi un nou pas de consolidare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. După vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, întâlnirile la nivel înalt şi discuţiile foarte aplicate ale unor membri ai Guvernului României cu secretarul apărării şi, acum, cu secretarul comerţului, sunt elemente concrete care pun în practică dialogul strategic din această vară dintre cei doi şefi de stat", a subliniat ambasadorul.

"Cu foarte multă muncă, parteneriatul nostru strategic se dezvoltă nu numai pe dimensiunea vitală a securităţii naţionale, ci şi pe cea economică, necesară pentru asigurarea prosperităţii", a conchis George Cristian Maior.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24