Ministrul Justiţiei: Îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, o prioritate

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a afirmat, marţi, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Vaslui că îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în ţara noastră reprezintă o prioritate pentru Guvern, dar că în România nu pot fi construite penitenciare 'de pe o zi pe alta'.

'Avem multe hotărâri ale CEDO, care condamnă România pentru condiţii precare de detenţie. A trecut prin Guvern un memorandum acum trei săptămâni, prin care noi am cerut CEDO să amâne luarea unei decizii-pilot şi pentru acest lucru trebuie să venim cu un plan de măsuri foarte concret cu privire la ce vrem să facem şi evident că îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie este prioritară, însă trebuie să fim realişti.Noi nu vom putea construi penitenciare de pe o zi pe alta', a declarat Ministrul Justiţiei.

Raluca Prună a efectuat o vizită la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Vaslui, spunând că a început în mod simbolic vizita cu acest serviciu.

'Eu cred că dacă vom consolida probaţiunea în România, vom rezolva şi problema de suprapopulare în penitenciare şi nu în cele din urmă vom rezolva situaţia persoanelor cu condamnare, care merită să-şi execute pedeapsa într-un mod demn, finalitatea fiind să ne întoarcem în societate nu să fim pierduţi pentru societate', a mai afirmat ministrul.

[citeste si]

Întrebată cum comentează faptul că anumiţi politicieni au ajuns să condamne condiţiile precare de detenţie abia în momentul în care au fost ei înşişi reţinuţi sau arestaţi, Raluca Prună a precizat că 'problema condiţiilor din penitenciare nu este una nouă în România'.

'De când mi-am preluat mandatul am spus public faptul că am avut ocazia între 2000 şi 2004, când se făceau negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană, să vizitez toate penitenciarele din România şi condiţiile erau şi mai grave atunci decât sunt acum. Condiţiile din penitenciare nu sunt o problemă nouă în România', a subliniat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei efectuează şi o vizită la Penitenciarul Vaslui, recent modernizat şi reabilitat, unitatea oferind condiţii bune pentru persoanele private de libertate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel