Ministrul Justiției, despre proiectul Anghel Saligny: Originalul nu a ajuns la minister

Sursă foto: Facebook Stelian Ion
Sursă foto: Facebook Stelian Ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat miercuri că, în cazul proiectului care a declanșat scandalul în coaliția de guvernare, originalul nu a ajuns la minister. De aceea nu a fost dat avizul, a explicat ministrul Justiției.

Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri că în cazul proiectului Anghel Saligny lipsesc avizele de la Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor.

Barna s-a declarat deranjat de faptul că premierul Florin Cîțu ar fi amenințat cu trimiterea Corpului de Control la Ministerul Justiției din cauza lipsei avizului pentru programul propus de PNL și UDMR.

„Tactica cu amenințări cu Corpul de control care a fost folosită și în cazul Vlad Voiculescu este departe de a-i da credibilitate acestui premier... Toate opțiunile sunt pe masă”, a anunțat Dan Barna în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Justiției a declarat că nu a acordat avizul deoarece nu a primit documentul în original al proiectului. Stelian Ion a mai spus că asupra sa nu au fost făcute presiuni.

„Nu a venit la minister originalul pe acest proiect, de aceea nu a fost dat avizul... termenul este de patru zile... proiectul trebuie citit cu mare atenție.... Asupra mea nu s-au exercitat presiuni, premierul nu mi-a spus nimic... Indiferent dacă le place sau nu le place unor membrii ai Guvernului sau chiar premierului un anumit aviz, el trebuie respectat și nu trebuie dat în grabă... Eu nu am știut că în această dimineață se va pune în discuție acest subiect”, a declarat ministrul Stelian Ion.

Ședința de miercuri a Guvernului a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS. Ședința va reîncepe la ora 19.00, au stabilit părțile.

actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel