Ministrul Justiției ia măsuri privind situația penitenciarelor

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat vineri că Guvernul va construi două penitenciare noi. Acestea vor avea câte 1.000 de locuri fiecare, aceasta fiind o soluţie pentru suprapopularea închisorilor din România.

„Guvernul s-a obligat printr-o strategie adoptată anul trecut să construiască două penitenciare noi, de câte 1.000 de locuri fiecare, şi acest lucru este cert. Există finanţare pentru aşa ceva”, a spus Raluca Prună.

Mau mult, Raluca Prună susţine că este nevoie de consolidarea sistemului de probaţiune. „Consiliul Europei spune că simpla construire de locuri noi de detenţie nu ţine loc de viziune. Dacă nu avem o politică penală coerentă, penitenciarele noi se pot umple şi vom fi tot timpul în aceeaşi situaţie. O măsură alternativă este şi consolidarea sistemului de probaţiune. Asta spune noul Cod de procedură penală, este o nouă filosofie şi aici trebuie să lucrăm destul de mult. Am făcut un temei legal pentru ca sistemul de probaţiune să primească 565 de posturi noi, pe care ar fi trebuit să le primească în ultimii trei ani”,a mai afirmat ministrul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel