Ministrul Justiției, EVALUARE. Codrin Ștefănescu: "Vom afla niște lucruri senzaționale"

Codrin Ștefănescu a spus că urmează ca ministrul Justiției Tudorel Toader să vină cu rezultatele unei evaluări după ce miercuri a prezentat un raport despre Laura Codruța Kovesi.

"Am vorbit cu Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae și alți juriști senzaționali și mi-au explicat situația din punct de vedere tehnic. Ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost o concluzie legată doar de decizia CCR în privința începutului de anchetă a organelor de stat vizavi de guvern și nu o evaluare de management așa cum anunțase chiar ministrul. Această evaluare încă se face. Nu a fost anunțat rezultatul. Vom afla niște lucruri senzaționale. Evaluarea continuă. Noi avem așteptări mari de la ministrul Justiției", a zis Codrin Ștefănescu la Antena 3.

[citeste si]

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut publice miercuri concluziile în urma analizei activității procurorului general Augustin Lazăr și a șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, declanșată după decizia CCR care a constatat că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit atribuțiile în demararea anchetei pe modul de elaborare a OUG 13.

El a declarat miercuri că nu este oportună, în acest moment, declanșarea procedurii de revocare a lui Lazăr și Kovesi, precizând că a realizat evaluarea șefilor Ministerului Public și DNA "personal" și "fără presiune sau ingerință" de la nimeni străin de Ministerul Justiției.

"Eu, personal, am realizat evaluarea. Am realizat evaluarea fără niciun fel de presiune, fără niciun fel de ingerință, fără niciun fel de sugestie de la absolut nimeni străin de Ministerul Justiției, străin de mine. Nu am verificat soluții din dosare pentru că nici nu ar fi fost posibil, procurorul are autoritatea să decidă în legătură cu soarta unei cauze penale", a precizat Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel