Ministrul interimar al Educației persistă în greșelile de exprimare

Liviu Pop, ministrul interimar al Educației, se pare că nu stăpânește prea bine limba română. La prima conferință de presă, Liviu Pop, a făcut mai multe greșeli clare de gramatică, între care două dezacorduri, şi a folosit, în alte câteva rânduri, exprimări inexacte.

Ministrul şi-a început discursul de miercuri dimineaţă prin a spune că incidentul de la Dolj în urma căruia un elev a murit după o altercaţie avută cu un coleg în şcoala în care învăţau, incident petrecut marţi după-amiază, "este, în momentul de faţă, în derulare". Evident, ministrul a vrut să se refere la faptul că cercetările în acest caz sunt în derulare, el făcând declaraţia la aproape 24 de ore de la care incidentul propriu-zis, soldat cu moartea unui elev, a avut loc, scrie RTV.

 Ministrul interimar Liviu Pop a ţinut apoi să-i mulţumească din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o".

 "Sper ca şi în continuare, şi împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea", a continuat ministrul Pop.

 Ministrul a greşit din nou atunci când a vorbit despre termenele depăşite pentru anumite comisii de organizare din minister, spunând că acestea reprezintă un lucru "care încercăm să-l rezolvăm".

 "Deci sunt lucruri care se desfăşoară cu o viteză extraordinară, în 11 zile nu avem voie să greşim nimic, şi vorbesc aicea şi cu sâmbătă şi cu duminică", şi-a încheiat Liviu Pop o altă idee.

 Primul dezacord făcut de Pop a avut ca temă clasa pregătitoare. "Clasa pregătitoare, repet, ca şi celelalte ordine, rămân în vigoare", a spus Liviu Pop.

 Cel de-al doilea dezacord a fost făcut atunci când ministrul interimar a conchis în legătură cu priorităţile mandatului său la Educaţie: "Priorităţile sînt în trei zile să ne organizăm efectiv de sus până jos, fără nicio greşeală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel