Ministrul francez al Afacerilor Europene: România a redus cu 40 la sută salariile vameşilor. Aceasta nu este cea mai bună garanţie că sunt total impermeabili corupţiei

vama sculeni, republica moldova
vama sculeni, republica moldova

Criminalitatea organizată şi controlarea defectuoasă a fluxurilor de imigranţi reprezintă principalele motive care au dus la refuzarea intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de către Franţa şi Germania, a declarat Laurent Wauquiez, ministrul francez al Afacerilor Europene, citat de Le Figaro.

Potrivit lui Wauquiez, circa „75 la sută din imigraţia ilegală în Europa trece prin această regiune din sud-estul UE“. „Dacă Bulgaria şi România intră în Schengen, frontierele lor devin ale noastre“, explică el, subliniind că această decizie „are consecinţe importante şi afectează securitatea noastră internă“, transmite Mediafax.

În faţa criminalităţii organizate, a traficului de stupefiante şi de arme, eforturile României şi Bulgariei pentru a ameliora controlul frontierelor lor sunt fără îndoială insuficiente, potrivit ministrului francez.

„De exemplu, România a redus cu 40 la sută salariile vameşilor. Aceasta nu este cea mai bună garanţie că sunt total impermeabili corupţiei“, în opinia lui Wauquiez.  În plus, "Schengen funcţionează cu o bază de date hipersensibile. Dacă ar ajunge pe mâinile crimei organizate, ar fi o adevărată breşă în dispozitivul de securitate european", a adăugat el.

Întrebat în legătură cu termenul necesar pentru ca România şi Bulgaria să fie pregătite să intre în Schengen, Wauquiez a subliniat că acest lucru nu se va întâmpla înainte ca UE să aibă garanţia că cele două ţări au pus „capăt corupţiei, criminalităţii organizate şi că frontierele lor vor fi bine păzite“.

„Dacă aceste ţări sunt pregătite într-un an, bine. Dar dacă nu vor fi pregătite decât peste trei ani, atunci va fi peste trei ani“, a declarat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel