Ministrul finlandez al finanţelor Matti Vanhanen a anunţat că va renunţa la funcţie

Matti Vanhanen Sursa foto: Facebook/Matti Vanhanen
Matti Vanhanen Sursa foto: Facebook/Matti Vanhanen

Ministrul finlandez al finanţelor Matti Vanhanen va demisiona pentru a oferi această funcţie liderei partidului său, Annika Saarikko, a anunţat sâmbătă Partidul de Centru, potrivit Reuters.

Această schimbare la jumătatea mandatului a fost convenită atunci când Vanhanen a preluat acest post de la Katri Kulmuni, care a demisionat în iunie anul trecut, în legătură cu un scandal legat de plata din fonduri publice a unui curs de comunicare publică, transmite Agerpres.

Annika Saarikko, care în prezent este ministru al culturii şi ştiinţei, a declarat pentru un cotidian finalndez că în opinia sa este un moment bun pentru a schimba funcţia, după ce guvernul a publicat orientările privind cheltuielile publice. 

Nu este pentru prima dată când politicianul este nevoit să își înainteze demisia în urma unui scandal. Pe fremea când era premierul Finaldei, în 2010, funcție pe care o ocupa din 2003 a fost nevoit să demisioneze după ce opinia publică a fost revoltată de un scandal legat de sursele de finanțare a campaniei electorale.

Oficial însă, Vanhanen a declarat atunci că va demisiona din funcţie din motive de securitate. El a explicat că a făcut o operaţie la picior care necesită o convalescenţă prelungită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel