Ministrul Fifor: VIDEOCONFERINŢĂ, militarii aflaţi în misiune. Ambasadorii României

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat miercuri, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii şi în Polonia.

Fifor le-a mulţumit acestora pentru felul exemplar de acţiune în misiunile internaţionale. Comandanţii structurilor militare române din Afganistan, Bosnia şi Herţegovina şi Kosovo au evidenţiat cele mai noi elemente privind evoluţia situaţiei de securitate din ariile de responsabilitate şi modul în care militarii români îşi îndeplinesc misiunile, se arată într-un comunicat al MApN transmis Agerpes.

"România nu are ambasadori mai buni decât dumneavoastră, cei care şi de sărbători apăraţi interesele României în teatrele de operaţii, alături de aliaţii şi partenerii noştri. Reprezentaţi tot ce are mai bun poporul român şi mă înclin în faţa sacrificiului dumneavoastră de a petrece aceste momente festive şi importante departe de familie, într-un mediu ostil şi periculos', a transmis Mihai Fifor.

La rândul său, generalul Ciucă a transmis urările sale şi ale conducerii Statului Major al Apărării tuturor militarilor români care îşi desfăşoară activitatea în misiuni în afara teritoriului naţional.

[citeste si]

''Doar noi, militarii, cunoaştem trăirile şi emoţiile pe care le simţim în preajma Sărbătorilor, atunci când suntem în misiuni, departe de casă, de familie şi de cei dragi. Este al 16-lea Crăciun, începând cu anul 2002, pe care Armata României îl petrece în operaţiuni şi misiuni NATO şi nu este uşor. Acum, în pragul Crăciunului, vă transmit cele mai frumoase gânduri, să aveţi Sărbători Fericite, un An Nou plin de bucurie şi să vă întoarceţi, cu toţii, sănătoşi acasă'', a spus Nicolae Ciucă.

În acest sfârşit de an, aproximativ 1.000 de militari români sunt la datorie în misiunile NATO, UE, ONU şi OSCE.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27