Ministrul Eugen Teodorovici atenționează: Vor fi foarte multe verificări în 2015

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susține, în contextul în care procurorii DNA au efectuat percheziții la sediul ministerului și alte trei instituții, că "cine greşeşte trebuie să plătească!" și atrage atenția că anul acesta vor fi foarte multe verificări ale proiectelor cu fonduri europene din partea CE, Curţii Europene de Conturi şi din partea statului român.

Eugen Teodorovici a precizat, marți, la RFI, că a cerut detalii DNA privind percheziţiile de la Ministerul Fondurilor Europene, în scopul de a informa cât mai corect Comisia Europeană, având în vedere instituția europeană "monitorizează tot ce apare în presa din România, declaraţii pe fondurile europene, acţiuni, activităţi ale anumitor structuri".

Ministrul a explicat și că "2007-2013 este întregul cadru financiar, deci nu întregul cadru financiar a fost afectat şi nu toate fondurile europene sunt afectate în cazul în care sunt astfel de acţiuni. Şi eu am spus foarte clar că cine încalcă procedura legală, cine încalcă normele de lucru, să plătească!". Ministrul Teodorovici a arătat că pe zona de fonduri europene este nevoie ca și în alte entități ale administrației, de exemplu Fiscul, să fie întărite structurile de control, pentru a se evita "ca posibile companii sau posibile situaţii în care companiile care vor să aplice pe fonduri europene să vină cu documente false".  "Mergem pe bună credinţă, primim acele documente şi mergem mai departe, le procesăm, dar prin filtrele care se impun, de verificare putem să şi evităm astfel de situaţii. Dar încă o dată, cine greşeşte, trebuie să plătească!", a precizat ministrul Teodorovici.

Întrebat dacă e posibil să mai apară şi alte suspiciuni de acest gen, Eugen Teodorovici a răspuns: "Da, 2015 este anul final când actualul cadru financiar se închide şi clar, vor fi foarte multe verificări din partea Comisiei Europene, din partea Curţii Europene de Conturi, din partea noastră, din partea tuturor celor care se ocupă de aceste verificări, pentru că vrem cu toţii să avem un ciclu financiar încheiat în condiţii cât mai bune.

Pe de altă parte, ministrul Fondurilor Europene a adăugat că "este posibil să apară şi alte suspiciuni, dar nu trebuie să generalizăm".

PERCHEZIȚII la MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE. Fraude cu fonduri europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel